VIN OG TRØFFELFESTIVAL I PIEMONTE
19. - 22. OKTOBER 2024
4 dager / 3 netter

Vin og trøffelfestival i Piemonte

Piemonte er kjent for sine gode viner, dyrebare trøfler, spektakulære fjell og sitt mangfoldige kjøkken. Landskapet er preget av bølgende daler med vinmarker. Piemonte (som betyr «landet ved foten av fjellet») er en gammel region, sterkt preget av historie og gamle slott. Regionen har alltid vært en rik og velstående del av Italia. Med base i den sjarmerende vinbyen Barolo, besøk vingårder og den berømte trøffelfestivalen, og få en forståelse for hvorfor Piemonte regnes som et av verdens beste vindistrikter med sine helt unike smaksopplevelser! 

Høydepunkter

 • Vinmuseet i Barolo
 • Besøk hos vinprodusenter/vingårder, inkludert vinsmaking
 • Trøffeljakt i La Morra
 • Den berømte Trøffelfestivalen i Alba
 • Grappa-smaking på Distilleria Dr. M. Montanaro
 • Middager på lokale restauranter
 • Bo på sjarmerende Hotel Barolo   
 • Reiseleder er sommelier og kokk Einar William Zakariassen

Informasjon om turen

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 13 790 
Enkeltrom kr 14 490 

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2024.

 • Fly Oslo – Milano t/r med SAS
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Tre netter på Hotel Barolo med frokost
 • Middag på Ristorante Brezza med drikke
 • Middag på Ristorante La Torricella med drikke
 • Lunsj i La Morra med drikke
 • Besøk på Barolo vinmuseum
 • Vinbesøk hos Marchesi di Barolo
 • Trøffeljakt i La Morra
 • Inngangsbillett til trøffelfestivalen
 • Vinbesøk hos Montanaro (Grappa)
 • Vinbesøk hos G.D. Vajra
 • Inngang til slottet Grinzane Cavour 
 • Busstransport ifølge program
 • Dyktig norsk reiseleder
 • Tips til guider og bussjåfør
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotel Barolo 3*, Barolo

Hyggelig familiedrevet mellomklassehotell, som ligger i gåavstand til landsbyen Barolo. Hotellet har restaurant, vinkjeller, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Familien er tredjegenerasjon som driver hotellet. De 58 rommene er fordelt mellom to bygninger, og omkranset av hotellets egen vingård. I hagen er det svømmebasseng som er åpent i sesongen.

Reiseleder:

Einar William Zakariassen.

vinkurs

Reiseprogram

Dag 1: Lørdag 19. oktober

Oslo – Milano – Barolo

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Milano, hvor vi lander ved elleve-tiden. Fra flyplassen i Milano fortsetter vi med buss i rundt to timer til Barolo-distriktet i Piemonte.

Vel fremme sjekker vi inn på Hotel Barolo, et hyggelig familiedrevet hotell. Barolo er ikke bare navnet på vårt hotell, men også på landsbyen der hotellet ligger, en vin og et vindistrikt. Barolo-vinene er alle basert på kun én drue – Nebiolo. Navnet stammer fra det italienske ordet nebbia, som betyr tåke. Etter at vi har funnet oss til rette på rommet, tar vi en spasertur til byens vinmuseum, som ligger i en gammel borg i landsbyen. Sett på som det mest innovative vinmuseet i Italia, kan du her lære mer om vinens historie, kultur og tradisjon gjennom interaktive og interessante utstillinger.

Vi fortsetter til vinprodusenten Marchesi di Barolo. Den adelige tittelen er båret av familiens mannlige overhode; Falletti, som var markien av Barolo eller «il Marchesi di Barolo». Etter en omvisning, som inkluderer et innblikk i den tradisjonelle produksjonsprosessen, får vi smake på to av deres viner (Barolo og en valgfri vin).

Om kvelden samles vi til en velkomstmiddag i hotellets restaurant, Ristorante Brezza, som serverer tradisjonelle retter fra regionen.

Inkludert måltid: Middag

Bilde fra hovedgaten i landsbyen i Barolo med hus pakket inn i tåkeHovedgaten i landsbyen Barolo
Dag 1: Lørdag 19. oktober

Dag 2: Søndag 20. oktober

Trøffeljakt og vingård i La Morra

Om morgenen besøker vi La Morra, en vakker liten middelalderby på en høyde, med vingårder og vinranker så langt øyet kan se. Her får vi en uforglemmelig dag på et lokalt gårdshus og vingård.

En ekte «trifulao», trøffeljeger, og hans hund tar oss med ut i skogen for å oppleve den spennende trøffeljakten. Italienske trøfler jaktes av jegere ved hjelp av nesene til deres spesialtrente hunder, som sendes ut i terrenget og snuser opp trøflene, som gjerne ligger 15-40 cm under jorden. Når hundene markerer, kommer jegeren raskt til og hjelper med å grave forsiktig. Trøflene kan bli inntil 500 g, men er normalt mye mindre. Deres spesielle lukt, intense smak og krevende vekstforhold har gjort trøflene til en svært kostbar råvare, og blir kalt «kjøkkenets diamant» på grunn av sin høye pris.

Etter trøffeljakten besøker vi en lokal vingård som har produsert viner av høy kvalitet i fire generasjoner. Her får vi en omvisning i vinkjelleren, før vi nyter en tradisjonell 3-retters lunsj, med tre glass vin inkludert.

På veien tilbake til Barolo stopper vi ved Cappella delle Brunate, Barolo-kapellet, som er et fargerikt og moderne innslag i det tradisjonelle landskapet med bølgende åser og vingårder. Det er ikke felles middag i dag, men reiselederen hjelper gjerne til med å finne en passende restaurant.

Inkluderte måltid: Frokost og lunsj

Landsbyen La Morra med grønne vinranker rundtLa Morra
Dag 2: Søndag 20. oktober

Dag 3: Mandag 21. oktober

Trøffelfestival i Alba og grappa-smaking

Etter frokost på hotellet kjører vi en halvtime med buss til Alba, berømt for sine hvite trøfler og kjent som Piemontes gourmethovedstad, for å besøke den årlige trøffel-festivalen. Her selges de sjeldne og kostbare hvite Alba-trøflene, dagsferske for mellom 3000 og 5000 kroner hektoen (!). Under trøffelfestivalen får hele området en lun og kompleks aroma fra de tusenvis av ferske trøflene som omsettes her. Hvis du vil smake det kulinariske underet, anbefaler vi at du kjøper en liten trøffel i en av bodene, etter å ha luktet deg fram til den beste. Deretter bestiller du speilegg og et glass god Barolo i kafeteriaen og får en proff til å børste ren trøffelen din og høvle den over speilegget. En enklere, dyrere og større smaksopplevelse skal du garantert lete lenge etter! Ønsker du å kjøpe trøffel for å ta med hjem, bør du ha med et lite lufttett glass med lokk fra Norge, fylt med riskorn. Risen vil binde fuktigheten og forhindrer mugg. Trøffelen du kjøper kan oppbevares kaldt i glasset inntil en uke, hvis den er helt uten skader og merker, passe fast og lukter godt. Risen du oppbevarer trøffelen i får en nydelig aroma, og kan kokes og spises. Alba sentrum er fullpakket av turister og trøffelkjøpere, og vi får tid til å rusle rundt på egen hånd, se på folkelivet og spise lunsj. Det er enkelt å finne gode og rimelige lunsjsteder, da byen er full av salgsboder med vin, øl, grillmat og annet snadder.

Etter lunsj fortsetter kjøreturen til Gallo, sørvest for Alba, for å se hva de gjør med druerestene som er igjen etter vinproduksjonen. Vi besøker Montanaro destilleriet hvor vi får en guidet omvisning som avsluttes med grappa-smaking. Etterpå returnerer vi til Barolo.

Om kvelden møtes vi for avskjedsmiddag på Ristorante La Torricella i Monforte, en kort kjøretur unna med buss. Denne gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en Agriturismo-gård, som også lager sin egen vin, Diego Pressenda. Vi returnerer til hotellet etter middag.

Inkluderte måltid: Frokost og middag

Hvite trøfler til salgs på marked i PiemonteHvit trøffel blir stadig dyrere og sjeldnere på grunn av klimaendringene
Dag 3: Mandag 21. oktober

Dag 4: Tirsdag 22. oktober

Barolo – Milano – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss til vingården G.D. Vajra, som ligger en kort kjøretur unna. Vingården er drevet av den gjestfrie familien Vajra, som produserer mange gode viner, både røde, hvite og rosé, med hovedvekt på typeriktige Barolo og Langhe. Flere av vinene herfra kan kjøpes på Vinmonopolet. Vi får en omvisning i vinkjellerne og en vinsmaking.

Vi fortsetter så til Grinzane Cavour. På en høyde omgitt av vingårder, dominerer landsbyens vakre UNESCO-vernede slott landskapet. Vi besøker slottet og får en fantastisk utsikt over området. Her finner vi også Langhe Museum, som blant annet huser originale møbler og kunst fra 1800-tallet.

Etterpå er det tid for å kjøre den siste etappen, til Malpensa flyplassen i Milano. Enten du har en flaske vin eller en sjelden hvit trøffel med i bagasjen eller ikke, er du uansett en unik erfaring rikere – om Piemonte og Nebiolo-druens potensiale.

Inkludert måltid: Frokost

Gammelt slott på en høye med vinranker i forgrunnenSlottet i Grinzane Cavour
Dag 4: Tirsdag 22. oktober

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen