Historiske byer, vin og og vakre Bordeaux
4. - 9. mai 2024
(6 dager / 5 netter)

Vin og historiske byer i Bordeaux-
September 2023 & Mai 2024
(6 dager / 5 netter)

Bli med på et elvecruise gjennom et av verdens mest berømte vinområder. Cruiset starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og største by i vindistriktet Bordeaux. Herfra seiler vi på elvene Garonne og Dordogne, samt det store estuaret La Gironde. Underveis er det mulighet til å bli med på interessante utflukter, blant annet langs vinruten i Médoc og til middelalderbyen Saint-Émilion. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det førsteklasses skipet MS Cyrano de Bergerac, hvor alle drikkevarer er inkludert. Vår reiseleder på turen er vinekspert og vil blant annet arrangere vinsmaking i løpet av cruiset.
 

Høydepunkter

 • Gamlebyen i Bordeaux, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Citadellet i Blaye
 • Vindistriktet Médoc, kjent for sine Grand Cru-viner
 • Middelalderbyen Saint Émilion

Informasjon om turen

2023-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2022.
2024-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023. 
 

Øvrige tillegg til grunnpris:

September 2023:
Dobbeltlugar, hoveddekk, 1 Ubenyttet seng:
+ Kr 4900 per ubenyttet seng.


Mai 2024:

Dobbeltlugar, øvre dekk:

+ Kr 2000 per person
Dobbeltlugar, midtdekk, 1 Ubenyttet seng:
+ Kr 1600 per person
+ Kr 5600  per ubenyttet seng.
Dobbeltlugar, hoveddekk, 1 Ubenyttet seng:
+ Kr 5600  per ubenyttet seng.

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de syv utfluktene som er merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men ved å kjøpe om bord risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider. 

Utflukter inkludert i utfluktspakkenPris om bord
2023
Pris om bord
2024
Dag 2Vinruten i Médoc79 euro87 euro
Dag 3La Corniche Fleurie og citadellet i Blaye56 euro61 euro
Dag 4Utflukt til Sant-Èmilion79 euro87 euro
Dag 5Byrundtur i Bordeaux56 euro59 euro

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Bordeaux t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter (mer info under)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

Reiseleder september 2023: Annika Groven

Reiseleder mai 2024: Einar William Zakariassen

Reiseprogram

Dag 1

DAG 1: Oslo – Bordeaux

Du møter reiseleder Einar William Zakariassen på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi til Bordeaux. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med bussen til kaien hvor MS Cyrano de Bergerac venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

Dag 1

Dag 2

DAG 2: Cussad-Fort-Médoc

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne. Like nord for Bordeaux by møtes elvene Garonne og Dordogne. Sammen danner de estuaret La Gironde, en langstrakt elvemunning som ender opp i Biscayabukten. Ved lunsjtid legger vi til kai nær Cussac-Fort-Médoc, en liten by med rundt to tusen innbyggere som ligger på vestbredden av La Gironde. Vindistriktet Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for dyrking av vindruer. Her produseres flere av verdens mest berømte rødviner. Cussac-Fort-Médoc er utgangspunkt for en utflukt* med buss gjennom vindistriktet. Turen går langs turistveien Route des Châteaux (slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis for vinsmaking. Retur til skipet for middag.

Dag 2

Dag 3

DAG 3: Blaye

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. Vi krysser La Gironde for å komme til Blaye, som ligger på østsiden av estuaret. Blaye er kjent for sitt imponerende citadell, anlagt av den franske markien og militæringeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget for å beskytte Bordeaux mot invasjon via sjøveien. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien La Corniche Fleurie, som strekker seg langs kysten, fra Blaye til Bourg. Fra bussen er det utsikt til kalksteinsklipper og gamle, tradisjonelle fiskerhus på stylter. I Bourg blir det et stopp og tid til å besøke det lokale markedet. Tilbake i Blaye avsluttes utflukten med at vi får smaksprøver på byens søte spesialitet, Pralines de Blaye (brente mandler), og omvisning i det store citadellet, som også omfatter et kloster og flere soldatkaserner.

Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler nedover La Gironde mot munningen. Fra soldekket har vi utsikt over det store estuaret, som er over sytti kilometer langt og fra tre til ni kilometer bredt. Før vi kommer ut i Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake mot Blaye. Vi hygger oss med middag om bord, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

Dag 3

Dag 4

DAG 4: Libourne, utflukt til Saint-Èmilion

Fra La Gironde fortsetter cruiset på Dordogne til Libourne, en by rik på historie og full av særegenhet der den ligger ved samløpet mellom Dordogne og den lille sideelven Isle. Fra Libourne er det utflukt* til den UNESCO-vernede middelalderbyen Saint-Émilion. Vindruedyrking i Saint-Émilion har røtter tilbake til romertiden, og mye av den lokale vinen lagres fremdeles i kalksteinsgrottene under byen som ble hugd ut av romerne for nesten to tusen år siden. Utflukten starter med en byvandring i Saint-Émilion, inkludert besøk i den monolittiske kirke, hugget ut av kalkstein og den største av sitt slag i Europa. Deretter blir det besøk på en familiedrevet vingård hvor eieren forteller litt om produksjonen, før han inviterer til vinsmaking.

I kveld er det kapteinens festaften om bord.

Dag 4

Dag 5

DAG 5: Bordeaux

Cruiset er snart slutt, og vi tar det med ro om bord mens skipet seiler på Dordogne og deretter Garonne. Vi er tilbake i Bordeaux ved lunsjtid.

Om ettermiddagen tilbys en byvandring* gjennom Chartrons-distriktet i Bordeaux, kjent for den vakre St. Louis-kirken og sine livlige gater med mange restauranter og utendørskafeer. Dette er et populært område for antikvitetsbutikker, men har gjennom tidene også vært stedet hvor vinhandlerne holdt til. Utflukten inkluderer et besøk på Musée du Vin et du Négoce (Vin- og handelsmuseet) hvor vi får lære mer om historien til Bordeaux’ klassiske nektar og får en smaksprøve på den lokale vinen.

Blir du ikke med på utflukten, anbefales i stedet et besøk til den historiske bykjernen som står på UNESCOs verdensarvliste og imponerer med sine vakre, velholdte bygninger og elegante kvartaler, eller La Cité du Vin – et opplevelsessenter hvor man får en innføring i vinens verden.

Den siste natten ligger skipet ved kai i Bordeaux, og de som ønsker kan ta seg en kveldstur i land.

Dag 5

Dag 6

DAG 6: Bordeaux – Oslo

Vi nyter en god frokost om bord før vi tar farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Dag 6

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Informasjon om turen

Båten

MS Cyrano de Bergerac

(Hotellstandard: 4½ stjerner)

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen