Vin med historiske opplevelser i Ungarn/Budapest.
(4 dager)
Reiseleder: Einar William Zakariassen
Vin og historiske opplevelser i Ungarn
Tekst her
datomåned - datomåned år
Varighet
4 dager/3 netter
Påmeldingsfrist
På bestilling
Pris
INFORMASJON OG TUREN
Reiseprogram
Ungarns historie strekker seg tilbake til slutten av det første årtusen e. kr og like etter årtusenskiftet ble landet et selvstendig kongedømme under Stefan 1. I middelalderen tilfalt den ungarske tronen habsburgerne og Ungarn var i union med nabolandet Østerrike frem til slutten av første verdenskrig. Ungarn var omtrentlig 3 ganger så stort under Habsburgerne frem til Trianon-avtalen ble vedtatt. Etter den andre verdenskrig kom landet under sovjetisk innflytelse, og var en kommunistisk ettpartistat frem til 1989. Siden den gang har Ungarn vært en demokratisk republikk, og ble med i NATO 1999 og i Eu i 2004. Etter at Ungarn kom med i EU merker vi lite til østblokkstemplet som landet har hatt tidligere.
Priser pr. person.
Etter avtale!
Prisen er beregnet på min. 10 deltakere.
Kontaktperson: Einar William Zakariassen
E-post:
Telefon:
(+47) 91157318
Alt dette er inkludert
- Fly t/r Norge - Budapest
- All transport i Ungarn
- 1 natt på 4 * Hotel i Budapest
- 2 netter på 4 * Hotel i Heviz
- 3 gode frokoster
- 3 lunsjer. ( 1 vingårdslunsj v Balatonsjøen)
- 3 middager
- I guidet tur i Budapest
- 1 guidet tur
- 2 vingårdsbesøk med omvisning, inkl. vinsmaking.
- All transport med buss i følge programmet.
- Sommelier/Reise-leder med fra Norge
Prisen inkluderer ikke
- Tips til sjåfører, guider og servitører
- Vin/drikke som ikke inngår i følge program.
- Evnt. lokal hotelskatt.
Dag 1
DAG 1: Avreise fra og til
Avgang fra Gardermoen til Budapest kl. …. Lander i Budapest kl…. Transfer til Dunacorso Restaurant
Gourmet Lunsj på Dunacorso Restaurant .
Restauranten ligger veldig sentralt plassert i byen med utsikt både til elven og byen.
Kl. 16.00 Innsjekking på Hotel Erzsebet City Center *** midt i hjertet av sentrum Budapest.
Fritid eller guidet sightseeing med buss i Budapest. (option)
Bussen stopper ved enkelte Slott, Fiskerbastionen, Helteplassen torg, Elvebredden ved Donau, i sentrum og Stefansdomen, samt Parlamentet.
Kl. 20:30 Middag på utvalgt restaurant. Måltider: L/M
Dag 2
DAG 2: Tihany og Balaton
Kl. 09:15 utsjekk ut fra hotellet
Kl. 09:45 transport til en av Ungarns topp produsenter i Etyek.
Kl. 10:30 vinsmaking
Kl. 11:30 transport videre til den Tihany-halvøyen og Tihany for en spasertur i denne vakre byen.
Kl. 13:30-14:45 Lunsj ved Balatonsjøen. Restaurant Barisca Chzarda i Balatonfured. https://baricska.hu/
Etter lunsj tar vi en kort spasertur ned til Balatonsjøen for å besiktige havnen, nyter et glass vin eller en øl i denne trivelige feriebyen.
Transport videre til byen Heviz. Vi sjekker inn på Hotell Palace Hèviz forv 2 netter
Middag på hyggelig restaurant i Hèviz. Restaurant Romai Pince. http://romaipince-heviz.hu/
Måltider: F/L/M
Dag 3
DAG 3: Heviz – Vinsmaking
DAG 3:
Frokost
10:00 – 11:30 Guidet omvisning til fots i Hèviz med vår guide.
Etter guidet tur kan man bruke litt tid på egenhånd. Hva med en deilig lunsj i Hèviz, litt shopping eller ta et herlig bad og et spa i Termalsjøen i byen.
Kl. 14:00 Transfer til byen Keszthely.
Kl. 14:30 besøker vi Keszthely barokkslott med guidet omvisning.
Kl. 16:00 gjør vi en vinsmaking i vinbutikken Pampetrics
Her får du smake noen gode ungarske viner før vi setter oss i bussen tilbake til hotellet.
Litt hvile og avslapping før middag.
Avslutningsmiddag på Kocsi Csarda i Hèviz.
Måltider: F/L/M
Dag 4
DAG 4: Destilleribesøk – hjemreise
DAG 4:
Frokost og utsjekk
Fritid frem til kl. 12:00
Kl. 12:00 Transport til Petendi Pálinka House for Pálinka tasting med salte scones og besøk i destilleriet. Deretter en deilig lunsj. Huset lager noen av Ungarns beste Palinka( fruktsprit, likør) Her blir det anledning til å kjøpe med deg en god Palinka med hjem.
Fortsetter til Budapest for innsjekk og hjemreise.
Måltider: F/L