Elvecruise på Donau
25.10. - 1.11
ALL INCLUSIVE

Elvecruise på Donau

Høsten 2024 introduserer Viva Cruises sitt nye femstjerners skip, Viva Enjoy, og du har muligheten til å være én av de første som får oppleve det nye skipet! Donau regnes som dronningen av Europas elver, og på vårt klassiske Donau-cruise besøker vi tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve Esztergom, kjent for den store katedralen, Dürnstein i hjertet av den naturskjønne Wachaudalen, Melk med benediktinerklosteret Stift Melk, og den tidligere kulturhovedstaden Linz. Mens skipet glir sakte forbi byer og maleriske landskap, nyter vi det gode livet om bord på Viva Enjoy!

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Esztergomkatedralen
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Vinbyen Dürnstein
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Linz – Østerrikes tredje største by
 • Keiserbyen Wien

........................

Informasjon om turen

Viva All-Inclusive

 • Frokostbuffé, lunsj servert ved bordet og fire retters gourmetmeny til middag
 • Fleksible spisetider
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som man kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke, bestående av totalt fem utflukter.

 • Dag 3: Byrundtur i Budapest med buss og til fots
  Se de største attraksjonene i Budapest og lær litt om byens fargerike historie.
 • Dag 4: Byvandring i Bratislava og ølsmaking
  Byvandring gjennom gamlebyen. Turen avsluttes med en smaksprøve på slovakisk øl.
 • Dag 5 – Stift Melk
  Utflukt til klosteret Stift Melk, hvor dere får se Marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen, samt vakre takmalerier av Paul Troger.
 • Dag 6 – Byrundtur i Linz
  Byrundtur til de største attraksjonene i Linz. Inkluderer smaksprøve på Linzer Torte.
 • Dag 7 – Byrundtur i Wien med buss og til fots
  Utflukten starter med buss fra skipet til sentrum av byen. Underveis passeres blant annet Urania-observatoriet, Musikverein og Statsoperaen. Deretter fortsetter turen til fots fra Hofburg-palasset til Stefansdomen. Her blir det litt tid på egen hånd slik at man kan ta en tur inn i katedralen. Kjøreturen tilbake til skipet går langs Wiener Ringstrasse.

 

De fem utfluktene over kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Det må være minimum 20 deltagere for at en tur skal kunne gjennomføres.

 • Fly Oslo–Wien t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Alle drikkevarer ombord
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Gjenbruksflaske til vann
 • Minibar
 • Tips til betjeningen
 • Norsk reiseleder

Prisene er basert på valutakurs pr. august 2023.

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

  Ragnhild Sigurdsøn

Ragnhild Sigurdsøn er historiker med hovedfag fra universitetet i Oslo. Hun har jobbet for Byantikvaren i Oslo, vært markedssjef for Norsk Folkemuseum, daglig leder i Risør kunstsenter og kommunikasjonssjef i Grimstad kommune. Siden 1993 har Ragnhild tatt reiselederoppdrag på fritiden. Først for tyske og franske turister på Norgesferie, men de senere årene for norske grupper til Europa. Ragnhild har god kunnskap om europeisk kultur og historie, spesielt tysk, og har bodd i både Tyskland og Frankrike. Hun er stadig på søken etter mer kunnskap og innsikt, og gleder seg til å formidle den videre for å gi større forståelse og opplevelse av stedene hun tar med grupper.

 

Lugarer

 
Lugarer

Viva Enjoy har totalt 95 lugarer. Alle er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, flatskjerm-TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det åtte suiter på Diamond dekk (24 m²) med fransk balkong.

 

 

Reiseprogram

Dag 1: Fredag 25. oktober

Oslo – Wien

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til kaien, en kjøretur på en drøy halvtime. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren, før vi inviteres på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Mens vi spiser middag, kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

Donau ved Wien
Dag 1: Fredag 25. oktober

Dag 2: Lørdag 26. oktober

Esztergom og Budapest

Etter å ha krysset flere landegrenser, kommer vi tidlig om morgenen til den lille ungarske byen Esztergom, som ble grunnlagt i 972. Esztergom er en av Ungarns eldste byer og var fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet hovedstaden i Ungarn. Byen domineres av den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Den store altertavlen i kirken, som illustrerer Marias himmelfart, regnes som verdens største maleri malt på ett lerretstykke.

Midt på dagen fortsetter cruiset sørover, med ankomst Budapest utpå ettermiddagen. Få med deg innseilingen fra soldekket, hvor vi har panoramautsikt til de elegante bygningene langs elvebredden. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten, og de som ønsker kan ta en tur i land etter middag.

Esztergomkatedralen
Dag 2: Lørdag 26. oktober

Dag 3: Søndag 27. oktober

Budapest

Ungarns hovedstad, Budapest, besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. De to byene ble offisielt forent i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Kjente severdigheter som St. Stefans-katedralen, Helteplassen og den ikoniske Parlamentsbygningen, samt byens handlegater finner du på Pest-siden av elven. På Buda-siden ligger Buda-høyden med Mattias-kirken der Sisi, keiserinne Elizabeth, og hennes ektefelle, keiser Franz Joseph I, i sin tid ble kronet som ungarske herskere, Buda slott og Fiskerbastionen. Sistnevnte byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Budapest er også kjent for sine varme kilder, og flere steder i byen er det mulig å ta en dukkert i det helsebringende, mineralrike vannet. Gellertbadet, som er en del av det gamle og staselige Hotel Gellert, er kanskje byens mest berømte badeanlegg, og har både utendørs og innendørs basseng.

Ved 16-tiden forlater vi Budapest og seiler tilbake oppover Donau – med kurs for et nytt land og en ny hovedstad.

Budapest
Dag 3: Søndag 27. oktober

Dag 4: Mandag 28. oktober

Bratislava

I de tidlige morgentimene passerer vi den store slusen ved Gabcikovo-demningen. Oppdemmingen av Donau har gjort elven i dette området bred som en langstrakt innsjø. Etter frokost legger vi til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men er allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Den godt bevarte gamlebyen har små brosteinstorg, smale gater og mange statuer. Her ligger flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. På en høyde like ovenfor gamlebyen troner middelalderslottet Bratislavsky Hrad.

Cruiset fortsetter ved 18-tiden.

Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
Dag 4: Mandag 28. oktober

Dag 5: Tirsdag 29. oktober

Dürnstein og Melk

Vi har nå kommet til Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Her skal vi i løpet av dagen besøke to små, sjarmerende byer. Første stopp er Dürnstein, som ligger i hjertet av Østerrikes beste vindistrikt. Overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet der kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Midt i Dürnstein ligger det karakteristiske blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet – et kjent landemerke i Wachaudalen.

Om formiddagen seiler skipet videre og vi nyter utsikten til det maleriske landskapet. Langs elven ser vi borgruiner, små landsbyer og frodige dalsider der det dyrkes aprikos og vindruer. Like etter lunsj kommer vi til Melk, en liten by best kjent for benediktinerklosteret Stift Melk som ligger på en høyde ovenfor byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men den imponerende barokkarkitekturen som kjennetegner klosteret i dag er fra 1700-tallet.

Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
Dag 5: Tirsdag 29. oktober

Dag 6: Onsdag 30. oktober

Linz

I dag våkner vi opp i Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz var europeisk kulturhovedstad i 2009, og er særlig kjent for sine moderne kulturinstitusjoner, blant annet Ars Electronica Center (for mediabasert kunst), Lentos museum for moderne kunst, konserthallen Brucknerhaus og det store Musiktheater. Byens hovedtorg, Hauptplatz, ligger sentralt i Innerstadt og er et av de største torgene i Østerrike. Midt på torget står den 20 meter høye Trefoldighetssøylen fra 1723, laget av hvit marmor. Hauptplatz er et fint utgangspunkt for å utforske gamlebyen, som er en blanding av middelalder- og barokkarkitektur. I hjertet av byen ligger Linzer Scloss på en høyde med utsikt over gamlebyen og Donau. Et annet kjent landemerke i Linz er Mariedom, en vakker kirke i nygotisk stil. Mariedom kalles Den nye katedralen og er Østerrikes største kirke med plass til hele 20 000 mennesker.

Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Hauptplatz, Linz
Dag 6: Onsdag 30. oktober

Dag 7: Torsdag 31. oktober

Wien

Ved frokosttid er vi tilbake i Wien og vi legger til kai like utenfor bykjernen. Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa med storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byens historiske sentrum består av mange elegante og flotte bygninger, samt hyggelige gå- og handlegater i området rundt den storslåtte Stefansdomen. Langs Wiener Ringstrasse, ringveien som omgir bykjernen, ligger flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. La deg friste av lokale spesialiteter som Sachertorte eller apfelstrudel på et av Wiens mange elegante konditorier. Et besøk til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, anbefales også.

Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Stefansdomen, Wien
Dag 7: Torsdag 31. oktober

Dag 8: Fredag 1. november

Wien – Oslo

Et innholdsrikt elvecruise er over og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

Dag 8: Fredag 1. november

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Informasjon om båten

Viva Enjoy er det nyeste skipet til Viva Cruises, og søsterskipet til Viva Two. Skipet har en avslappende luksuriøs atmosfære, og gjennomført design i nordisk stil. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig.

Viva Enjoy 5*
Rederi: 
Viva Cruises
Byggeår: 2024
Lengde: 135 m
Passasjerer: 190

Fasilitetene inkluderer to restauranter, en bistro, treningsrom og velværeavdeling med spa, frisør og massasje. Baren ligger helt forut i skipet, og mellom den og salongen er det et atrium med trapp ned til hovedrestauranten – noe som gir en åpen og luftig planløsning. Hovedrestauranten Riverside har fleksible spisetider og åpen bordsetning. Restauranten Moments har en meny inspirert av Spania, Frankrike og Italia, mens den lille og intime Le Bistro tilbyr enkle, men klassiske, retter til lunsj og middag. Det er heis mellom Ruby (midtdekk) og Diamond dekk (øvre dekk). På soldekket er det sittegrupper, dekkstoler, jacuzzi og en putting green.

Viva Cruises All-Inclusive inkluderer en flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning, alle drikkevarer – både i restauranten og salongen, minibar i lugaren med daglig påfyll, Wi-Fi og tips til besetningen.

Alle lugarene er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det åtte suiter (24 m²) på Diamond dekk med fransk balkong.

Viva Enjoy imponerer også fra et teknisk og bærekraftig perspektiv. Solceller fordelt på begge sider av soldekket bidrar til skipets elektriske system. Generelt er det om bord lagt vekt på produkter med lavt energiforbruk i belysning, pumper, klimaanlegg, varme, ventilasjon og bysse- og vaskeriutstyr. For å redusere drivstofforbruket har skipet en effektiv skrogform, drivlinje og drivstoffbesparende autopilot for å forenkle navigasjonen. Hoved- og hjelpemotorer drives av ren syntetisk GTL-diesel, som reduserer lokale utslipp.

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen