UMBRIA, ITALIA - PUST UT OG SENK SKULDRENE I ITALIA
Kultur- og opplevelsesreise

Pust ut og senk skuldrene i Italia

Vi inviterer deg med til Italia hvor du lærer å slappe skikkelig av og fylle opp energilagrene. I en grønn lunge med olivenlunder og vinranker vil pusteekspert Anette Aarsland lære deg forskningsbaserte pusteøvelser som gjør små underverk for deg.

Reisens høydepunkt

 • Hele klosteret for oss selv
 • Nydelig, hjemmelaget mat med private kokker
 • Innbydende klosterhage med svømmebasseng
 • Utflukt til den sjarmerende landsbyen Assisi
 • Forskningsbaserte øvelser du får med hjem

Reiseprogram

Torsdag 30. mai

Avreise

Flyet vårt er 30.mai 2024 kl 07:00, vi kommer til Roma rundt kl 10:10.

Torsdag 30. mai

Exempel til dagsprogram

Exempel til dagsprogram

 • Deilig frokost i klosterhagen
 • Pusteteknikk øvelser – både individuelt og sammen – ute og inne
 • Lunsj serveres med vin og vann dertil
 • Egentid – ved bassenget, i hagen, gå en tur eller besøke landsbyen og den lokale kafeen?
 • Pusteteknikk – nye øvelser med Anette
 • Felles tre-retters middag med vin og vann
 • Gode samtaler under stjernehimmelen??
 • En dag har vi halvdagstur til Assisi

Exempel til dagsprogram

Utfluktsdag

Utfluktsdag

En av dagene tar vi turen til Assisi, en pittoresk by i Umbria, mer kjent for å være fødestedet til den kjente helgenen St. Francis.

En annen fin utfluktsmulighet er å reise til Rocca Maggiore og den imponerende middelalderborgen. Den ligger på en høyde over Assisi. Herfra kan du nyte fantastisk utsikt over byen og det omkringliggende landskapet.

Eller hva med å bare utforske de sjarmerende brosteinsgatene i Assisi gamleby og besøke lokale butikker og håndverksverksteder?
Du kan finne keramikk, tekstiler og andre lokale produkter. Byen har en rik historie, vakre kirker og en atmosfære av fred og spiritualitet.

Prøv også deilig olivenolje, trøffelretter, salumi (italienske delikatesseprodukter) og selvfølgelig regionens viner. Det gir deg også muligheten til å støtte lokale bønder og dyrke en dypere forståelse for en bærekraftig livsstil.

Utfluktsdag

Torsdag 06. juni

Hjemreise

Flyet vårt er 06. juni 2024 kl 10:55, vi kommer til Oslo rundt kl 14:05.

Torsdag 06. juni

Informasjon om turen

Pust, egentid og avslapning

Vår leder, Anette Sutter Aasland er lidenskapelig opptatt av å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. På dette unike og spesielle klosteret som vi har helt for oss selv, gjør vi daglige øvelser i pusteteknikk; i form av vel-dokumenterte og forskningsbaserte pusteøvelse. Uforløste følelser som gråt og sinne og stress setter seg gjerne fast i kroppen via smerter og muskelspenninger i nakke, skuldre og bryst. På dette kurset lærer Anette oss å endre puste mønster, slik at du kan håndtere disse følelsene og gi slipp på smerter og spenninger.

Teknikkene har hjulpet utallige av mennesker med alt fra indre uro, muskelspenninger, smerter, angst, mild/moderat depresjon, migrene, hodeverk, dårlig søvn, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, dårlig konsentrasjon/ tilstedeværelse og hukommelse! Teknikkene er enkle, og du vil ha god tid til å bli kjent med dem, slik at du vil kunne bruke dem som del av ditt verktøysskrin etter du kommer hjem.

Denne uken bor vi på et unikt kloster med en avslappende atmosfære, vekk fra byens mas og kjas. Her kan du nyte freden og stillheten! Og du kommer tett på autentisk italiensk landsbyliv, vakker natur og frisk luft.

Innimellom pustetreningen er det selvfølgelig tid til å nyte kaffe eller te og ta deg en dukkert i bassenget. En av dagene har vi inkludert en utflukt med guide til Assisi.

 

Praktisk informasjon

Destinasjon: Italia

Dato: 30. mai 2024

Antall dager: 8

Pris fra: 21 900 kr

 • Flyreise tur/retur Oslo - Roma
 • Transport tur/retur flyplassen - hotellet
 • 7 netter i valgt romtype på klosteret
 • All mat og drikke under oppholdet (også vin)
 • Halvdags utflukt med guide
 • 2 daglige økter med pusteøvelser
 • Foredrag med Anette Aasland
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Plantet tre i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Italia, Umbria - II Convento Trevi

Vi bor på klosteret Il Convento som drives av ildsjelen norske Live. Klosteret ble bygget i år 1158, og ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia ved byen Trevi. Dette paradiset med unik atmosfære ligger midt blant store løvtrær, olivenlunder og vinranker. Den italienske kokkemammaen på klosteret tilbereder de beste måltidene basert på lokale, italienske råvarer.

Romtype: Delt rom og enkeltrom
Rombeskrivelse: 
Alle rommene har god standard, lyse farger og har eget bad.

NB! Det kreves at alle som reiser til klosteret må fremvise negativ covid test de siste 48 timer før ankomst.

Les mer

Umbria er en vakker region i det sentrale Italia. Umbria grenser til Toscana i vest, til Marche i øst og til Lazio i syd. Landskapet er dominert av fjell og daler med Appenninene i øst på grensen mot Marche.

Studie- og feriesenteret vi skal bo på, Il Convento, ligger i dette paradiset og drives av norske Live Mørstad. Hun er klosterets ildsjel og daglige leder, har bodd i Italia i over 35 år og er utdannet tekstilkunstner. Klosterets opprinnelige navn er Abbazia di San Pedro og ble bygget i år 1158. Det tilhørte Benediktinerordenen og ble i 1177 et abbedi med over hundre kirker under seg.

Klostret ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia som fører fra Roma til Adriaterhavet. Mye av klostrets tidlige historie er ukjent, men man vet at ødeleggelsen av byen Trevi i år 1240 også gikk ut over klostret, og det var på denne tiden legenden sier at klostret ble besøkt av Sankt Frans av Assisi. Nærmeste naboen er den pittoreske Trevi.

Avreise
Oslo, Gardermoen - Roma, Fiumicino
 • 30. mai, kl 07:00 - 10:10
 
Hjemreise
Roma, Fiumicino - Oslo, Gardermoen
 • 6. jun, kl 10:55 - 14:05

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen