PORTO OG DUORDALEN MED HISTORIE, VIN OG SPENNENDE KULTUR
5 dager / 4 netter

PORTO OG DOURO - EN REISE I HISTORIE, VINKULTUR OG VAKRE OMGIVELSER

Bli med på en interessant gruppereise til Porto og Dourodalen, et av verdens vakreste vindistrikter. Her stuper fjellsidene ned mot den 900 km lange elven Douro, som renner ut i den historiske havnebyen Porto. Dourodalen er først og fremst kjent for produksjon av portvin, som har fascinert i århundrer, men det lages i dag også meget gode røde og hvite viner i området. Portugal har holdt fast ved sine hundrevis av lokale druesorter. Nyt vinsmakinger og besøk vingårder og portvinskjellere for å lære om de rike tradisjonene i regionen. I tillegg utforsker vi sjarmerende Porto, pittoreske Pinhão og Guimarães – Portugals «fødested», og seiler på tradisjonelle båter på Douro-elven. En perfekt blanding av kultur og vin venter. Reiseleder på turen er vinekspert.

Informasjon om turen

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom
Enkeltrom pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2024.

 • Fly Oslo – Porto t/r
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Tre netter på Hotel Vila Galé Porto Ribeira 4* med frokost
 • En natt på Hotel Vila Galé Douro Vineyards 4* med frokost
 • To middager
 • En lunsj i Guimarães
 • Besøk og lunsj med vinsmaking på Quinta de la Rosa i Pinhão
 • Besøk og vinsmaking på Sandeman vinkjeller i Vila Nova de Gaia
 • Besøk og vinsmaking på Quinta do Bomfim i Pinhão
 • Besøk og vinsmaking på Quinta da Aveleda i Penafiel
 • To tradisjonelle Rabelo-båtturer på elven Douro
 • Inngang og omvisning på Wine Experience Museum
 • Busstransport ifølge program
 • Engelsktalende lokal guide
 • Reiseleder: Einar William Zakariassen
 • Tips til guider og bussjåfører
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer utover det som er nevnt ovenfor
 • Reise- og avbestillingsforsikring

23. – 26. september (3 netter) 
Hotel Vila Galé Porto Ribeira 4*, Porto 
Hotel Vila Galé Porto Ribeira er et førsteklasses boutique hotell, som ligger i en pittoresk bydel ved elven, en kort spasertur fra Porto sentrum. Hotellet er et resultatet av rehabiliteringen av fire bygninger nær den gamle tollbygningen i Porto. De 67 rommene tilbyr historisk sjarm, og er utstyrt med moderne fasiliteter.

26. – 27. september (1 natt) 
Hotel Vila Galé Douro Vineyards 4*, Douro Valley 
Hotel Vila Galé Douro Vineyards ligger i hjertet av Dourodalen, i nærheten av den sjarmerende landsbyen Marmelar. Med fantastisk utsikt over Douro-elven og dens sideelv Tedo, tilbyr dette førsteklasses hotellet en rolig oase med 49 moderne rom, hver designet for å gi et komfortabelt opphold. Hotellet har restaurant og bar med takterrasse, vinkjeller, utendørs svømmebasseng og massasjerom. Eiendommen hotellet ligger på, produserer sine egne distinkte viner - Val Moreira.

 •  

Einar W. Zakariassen er faglært kokk, samt utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt. Han har i tillegg studert på Norsk Hotellhøyskole, Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og tatt Advanced og Intermidiate eksamen på WSET (Wine, Spirit, Education Trust). Einar var i en årrekke butikksjef for Vinmonopolet Fredrikstad, hvor han jobbet parallelt som foredragsholder innen vin og mat for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i kokk og servitørfaget tok han ved anerkjente Hotell Continental i Oslo. Etter det har han arbeidet på flere av de beste hotellene i Norge, samt topprestauranter i inn- og utland. I dag jobber han som daglig leder i Vin & Matglede AS – et firma som jobber med vinformidling og -kurs, samt vinreiser over hele verden.

Reiseprogram

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Dag 1:

  Oslo – porto

  Du møter reiseleder og sommelier Einar William Zakariassen på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Porto med Norwegian, hvor vi lander i 18-tiden. Resten av kvelden er på egen hånd. Reiseleder kan hjelpe med å anbefale steder å spise.

  Porto
  Dag 1:

  Dag 2:

  Porto og Vila Nova di Gaia

  Etter frokost møter vi vår lokalguide som tar oss med på en byrundtur i vakre Porto, hvor vi ser byens viktigste severdigheter. Porto er en av Europas eldste byer, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for.

  Vi ser Foz-området langs munningen av elven, jernbanestasjonen Sao Bento, med sine flotte veggdekorasjoner laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal, den gamle katedralen, og Ribeira nabolaget. Dominert av omrisset av Luis I-broen, er gamlebyen full av smale, historiske gater og gamle hus med flisfasader i alle regnbuens farger.

  Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs sørsiden av elven. Vi besøker et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene. Det blir også en times cruise på Douro-elven, hvor vi kan beundre Porto sett fra vannet. Vi seiler med en Rabelo-båt, et «varemerke» for Douroelven og byen Porto, og som ble brukt til å frakte vinfat fra Alto Douro vinregion til kjellerne i Vila Nova de Gaia.

  Resten av dagen er til fri disposisjon før vi møtes igjen for en hyggelig middag på en lokal restaurant.

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Portvinkjeller i Porto
  Dag 2:

  Dag 3:

  Porto og wourld of wine(WOW)

  Etter frokost på hotellet krysser vi elven til andre siden av byen for å utforske WOW – World of Wine.

  I elveskråningen til Vila Nova de Gaia startet WOW – World of Wine med å utforske vinens verden på et sted historisk knyttet til portvin. Men potensialet var så stort at det utvidet seg til mye mer. Der det en gang var lagerbygninger for lagring og tapping av portvin, finner vi nå et dynamisk område med restauranter, barer og kafeer, og et kompleks av 7 museer. Her besøker vi The Wine Experience Museum. Dette museet er fullstendig dedikert til vin, og følger hele prosessen, fra planting og jord til den når forbrukeren. Fokuset er ikke kun på portvin, men alle portugisiske viner. Utforsk forskjellige rom som avslører nyansene til forskjellige druesorter, druens vekstprosess og opprinnelsen til forskjellige vintyper.

  Etter besøket spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen og kvelden er fri til å utforske Porto videre på egen hånd. Det er mange hyggelig spisesteder langs elven på begge sider av broen.

  Inkludert måltid: Frokost og lunsj

  Hyggelig gate i Portos gamleby
  Dag 3:

  Dag 4:

  Dourodalen

  I dag går reisen videre til Dourodalen for å oppleve det spektakulære landskapet. Dourodalen står på UNESCOs verdensarvliste og det vakre landskapet langs elven kjennetegnes av vinranker og oliventrær som klamrer seg til de bratte dalsidene. Dette er det berømte portvinsområdet, verdens første avgrensede vinregion, etablert i 1756.

  Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og kjører rundt to timer til Pinhão, en pittoresk landsby på bredden av Douro-elven, med nydelig utsikt over området. Rett utenfor Pinhão venter et besøk på Quinta de la Rosa, en familieeid vingård som produserer vin og portvin av høy kvalitet. Quinta de La Rosa betraktes som en av de beste vinprodusentene i Douro. Med oppstart tidlig på 1990-tallet, var Bergqvist familien en av pionerne i å ta rødvinsproduksjon i Douro-regionen seriøst. Vi koser oss med en privat lunsj og vinsmaking.

  På ettermiddagen går vi om bord en tradisjonell Rabelo-båt, for et times cruise langs en av de vakreste strekningene av Dourodalen. Beundre naturskjønn utsikt over de terrasserte vingårdene. Etter cruiset besøker vi Quinta do Bonfim, som eies og drives av Symington familien. Besøk vingården, de gamle vinkjellerne og smak tre av deres viner.

  Etter vingårdsbesøket går reisen videre til hotellet vårt for natten, Hotel Vila Galé Douro Vineyards. Hotellet ligger i hjertet av Dourodalen, og har nydelig utsikt over Douro-elven. Eiendommen hotellet ligger på, produserer sine egne distinkte viner – Val Moreira. Vi samles til felles middag på hotellet om kvelden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

  Dag 4:

  Dag 5:

  Dourodalen – Porto – OsloHjemreise

  Tidlig morgentrim med bad, frokost før vi blir kjørt til flyplassen for vår returreise til Oslo.

  Dag 5:
  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen