Rioja, San Sebastian og Bilbao.
4 dager/ 3 netter

Baskerland: Rioja - San Sebastian - Bilbao

Spania har en lang vindyrkingstradisjon bak seg og den kan i hvert fall føres tilbake til fønikerne, som blant annet grunnla Cadiz som en av de aller første byer i Vest-Europa for over 3000 år siden. Spania er det land i verden som har det største tilplantede areal med vinstokker. Rioja regnes for å være Spanias mest kjente vinregion. Den ligger hovedsakelig i den autonome regionen La Rioja. Regionen har først de seneste ti årene blitt tvunget til begynne å kjempe om sin plass som Spanias fremste vinregion. Både Ribera del Duero og Priorat har passert gamle Rioja kvalitetsmessig. Rioja var også fram til nylig den eneste vinregion som hadde æren å nyte av DOCa status. I Rioja er omkring 18 000 hektar dyrket med vinranker og Rioja er uten tvil det det spanske vinområdet som de siste 40 årene har stått klarest i forbrukernes bevissthet.

Informasjon om turen

Priser pr. person.

Etter avtale med kunde.

Dobbeltrom uten fly:

Kr. ----

Dobbeltrom med fly: 

Kr. ----

Enkeltromstillegg:

Kr ----

Prisen er beregnet på min. 10 deltakere.

Det tas også forbehold ved endringer i programmet, dersom man må endre vinhus/restauranter ved uforutsette hendelser.

Kontaktperson: Einar William Zakariassen

E-post: 

post@vinogmatglede.no

Telefon: 

(+47) 91157318

Alt dette er inkludert

  • Fly t/r Norge - Bilbao med Lufthansa.
  • All transport i Spania
  • 2 netter på Hotel Silken Villa de Laguardia ****
  • 1 natt på Hotel Catalonia Donosti **** i  San Sebastian
  • 3 gode frokoster
  • 2 lunsjer. ( 1 vingårdslunsj i Rioja og 7 retters Pintxos lunsj i San Sebastian
  • 1 velkomstmiddag i Laguardia
  • 1 avslutnings-middag i San Sebastian
  • I guidet tur i San Sebastian( ca 3 t.)
  • 3 vingårdsbesøk med omvisning, inkl. vinsmaking. ( Antall vingårdsbesøk avtales etter kundens ønske)
  • Guidet tur i Bilbao med buss og til fots. (1,5 - 2 t.)/ Alt. Guggenheim- museet
  • Reiseleder. Etter avtale.

Prisen inkluderer ikke

  • Tips til sjåfører, guider og servitører
  • Måltider som ikke inngår i programmet
  • Vin/drikke som ikke inngår i følge program.
  • Evnt. lokal hotelskatt.
  • Egen transport med taxi, buss

Bilde av reiseleder

Navn på reiseleder
Litt om reiseleder

Reiseprogram

Dag 1

DAG 1: Avreise fra og til

Avreise fra Gardermoen kl —- med —- via München. Lander i Bilbao kl. —-

Etter ankomst transfer med buss til Rioja. Vi stopper underveis og besøker et anerkjent vinhus for omvisning og vinsmaking.

Vi fortsetter til byen Laguardia og til Hotel Silken Villa Laguardia eller tilsvarende.

Hotellet er et godt 4 stjernes hotell og ligger meget sentralt til i denne koselige byen.

Gruppen sjekker inn på hotellet etter ankomst.

Det er reservert bord for velkomstmiddag kl. 20:30.

Dette er en hyggelig familierestaurant som ble etablert i 1877. Deres spesialitet er lam, i tillegg til mye annen spennende tradisjonsrik mat i Nord-Spania.

Måltider: M

Dag 1

Dag 2

DAG 2: Ankomst

Frokost.

Kl 10:00 Transport til dagens første vinhus. Nemlig anerkjente Marques di Riscal.

Det hele startet i 1858 og er i dag en en arkitektonisk perle. Hjertet av vinhuset er Plaza del Reloj, med soluret, punktet hvor fra du kan ta inn hele historien gjennom bygningene rundt deg. De røde dørene og vinduene rundt torget, så karakteristiske for denne bodegaen og inviterer deg til å oppdage mysteriene og hemmelighetene der inne. Vi får en guidet omvisning.

12:30 Forsetter vi til neste vinhus for vinsmaking og lunsj.

Seks generasjoner vinbønder. Denne familietradisjonen er de som driver Bodegaen i hjertet av Rioja Alavesa.

Ved foten av Sierra Cantabria og omgitt av 130 hektar med vinmarker, svarer vingården på en filosofi som grunnleggeren Eguren alltid hadde veldig tydelig. Det er en ånd av velkomst og oppmerksomhet til den besøkende som opp-summerer århundrer med Rioja Alavesa-bondens væremåte.

Et sted hvor du kan møtes og nyte vinopplevelsen, mimre om historiene ved å vandre gjennom gården, med 2000 meter med underjordiske ganger.

Transport tilbake til vårt hotell etter lunsj.

Resten av dagen fri.

Middag.

Kvelden fri.

For de som ønsker å delta på felles middag, er det bestilt bord til gruppen på en svært hyggelig og tradisjonsrik restaurant kl. 20:30. Eller etter avtale med kunde

Restaurant Los Parajes.

Måltider: F/ L

Dag 2

Dag 3

DAG 3: Tekst

Frokost og utsjekk

Kl 10:00 Transport til San Sebastian.

San Sebastián er en kystby og kommune i den autonome regionen Baskerland i Spania. Den ligger ved kysten av Biscayabukta 20 kilometer fra grensen mot Frankrike. Byens sentrale deler og strandpromenader går i viktoriansk arkitektur – byen var rundt forrige århundreskifte en stor turistby for den spanske kongefamilien og adelskapet. San Sebastian er også kjent for de to store sandstrendene som strekker seg ut på hver sin side av byens sentrum. 

Ved ankomst får vi en guidet og rolig tur til fots i San Sebastian.

Vi gjør 3 stop i Gamlebyen og spiser Pintxos-lunsj med 7 forskjellige Pintxos-smaker med drikke til.

Etter lunsj har man fritid på egenhånd hvor man kan bli bedre kjent med denne flotte byen. Kalles også for «Matens Mekka»! De har blant annet 3 restauranter med Guide Michelin stjerner.

Litt fritid før vi sjekker inn på vårt **** Hotel Catalonia Donosti i San Sebastian eller tilsvarende.

Kl. 20:30 Avslutningmiddag på en av byens bedre restauranter, nemlig Restaurant Bokado. 

Dette er en  av de bedre restaurantene i San Sebastian. Gled til en hyggelig matopplevelse!

Måltider: F/L/M 

Dag 3

Dag 4

DAG 4: Tekst

Frokost og utsjekk

Kl. 10:30 Transport til Bilbao. Etter ankomst Bilbao blir det en guidet tur på 1,5-2 timer med buss og litt til fots. Bilbao var tidligere en trist industriby og havneby. Men etter omfattende satsing på å trekke flere turister til byen, fremstår byen i dag som en vakker by med mye spennende arkitektur. Byens mest kjente bygning er Guggenheim Museet. 

Deretter videre til  flyplassen.

Avreise fra Bilbao med Lufthansa, via München kl. —-. Lander i Norge og Gardermoen kl. —-.

Forvel Baskerland!

Dag 4

Spørsmål eller forslag til firmatur

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen