OMAN - DEN UOPPDAGEDE JUVEL
Kultur- og opplevelsesreise

Den uoppdagede juvelen - Oman

1001 natt i sultanens rike, fantastiske smaker fra det arabiske kjøkken, historiske byer og rik kulturarv, frodige oaser og sandtrukne ørkenlandskap. Bli med oss å utforske Omans skjulte skatter!

Reisens høydepunkt

 • Historisk atmosfære i Nizwa
 • Nyt oasen Wadi Bani Khalid
 • Herlige, spennende smaker fra det arabiske kjøkken
 • Uforglemmelig overnatting i ørken
 • Opplev livlige Muscat
 • Fantastiske Omanske guider

En reise til 1001 natt og sultanens rike – opplev det autentiske Oman

Oman er en uoppdaget juvel med en rik kultur-historie og fantastiske naturopplevelser som venter på å bli oppdaget. Landet er vennlig, fredelig og moderne – men også autentisk og fullt av skjulte skatter. La deg forføre av Oman på vår rundreise gjennom sultanens rike.

Omans Grand Canyon, grønne oaser, beduiner i ørken, pulserende Muskat – og deg

Fra en varm velkomst i Muscat reiser vi mot vår Resort i fjellandskapet i Hajarfjellene hvor vi nyter den storslåtte utsikten over Omans høyeste fjell, Jabel Shams, badet i gylden solskinn og med et fantastisk fargespill. Deretter fortsetter reiser med mange uforglemmelige opplevelser:

Kjenn hjertet slå når du nærmer deg kanten av Wadi Ghul, Omans svar på “Grand Canyon», langs den ikoniske «Balcony Walk» med en majestetisk utsikt over et av naturens store underverker.

Vår guide gir deg innblikk i landets historiske skatter og rike kulturarv i Nizwa. Bli med til sjarmerende landsbyer, besøk pulserende markedsplasser med omansk atmosfære, opplev fargerike souker og vandre gjennom tykke murer fulle av historiske beretninger i Nizwa Fort.

Sammen skal vi oppleve ørkenens magi med overnatting ved Desert Rose Camp og la oss fortrylle av stjernehimmelen over ørkensanden. Vi skal besøke Wadi Bani Khalid, en oase av krystallklare kulper og frodig vegetasjon, hvor vi lar oss avkjøle i det klare vannet. Vi skal også på båttur, snorkle i fargerike korallrev og være vitne til skilpaddene som legger egg på stranden om natten i Ras al Jinz.

På vei tilbake til hovedstaden, Muskat, får du utforske kystbyen Sur, ta deg et forfriskende bad ved foten av fjellet i Wadi Shab og oppleve naturskjønne Bimmah Sinkhole. Til slutt dykker vi inn i Muscats høydepunkter med besøk til severdigheter «Sultan Qaboos Grand Mosque», «Mutrah Souq» og «Royal Opera House Muscat» – før vi avslutter vår drømmereise gjennom Oman med retur til Oslo.

Oman – en reise du vil bære med deg for alltid

Dette er din sjanse til å være blant de første som utforsker dette fantastiske landets rike kultur og historie – blir du med oss på en uforglemmelig reise til den uberørte juvelen Oman?

Reiseprogram

Dag 1: Onsdag 16. oktober

Velkommen til Oman!

Avreise fra Oslo og fly til Oman.

Vi ankommer Oman og blir ønsket velkommen av hyggelige tjenestemenn som stempler oss inn i sultanens rike. Vi setter kurs ut av Muscat mot fjellandskapet i Hajarfjellene, hvor vår resort ligger omtrent 2000 meter over havet. Her kan du nyte en avslappende ettermiddag på resorten, og betrakte utsikten mot Omans høyeste fjell, Jabel Shams, og se den imponerende solnedgangen som fjellandskapet her er kjent for.


Måltider: Middag inkludert
Resort: Jebel Shams Resort

Dag 1: Onsdag 16. oktober

Dag 2: Torsdag 17. oktober

Balcony Walk og historiske landsbyer

Etter frokost blir det en minneverdig tur på den kjente stien “Balcony Walk”. I skyggen av majestetiske fjelltopper vil vi utforske stier som fører oss gjennom noen av naturens mest fantastiske underverker. Fra høydene som tar pusten fra oss, vil det åpne seg panoramautsikt over dramatiske daler og klipper som strekker seg så langt øyet kan se. Vi kommer til å møte på fantastiske opplevelser i denne delen av Oman, med den imponerende naturen som området er kjent for.

Vi setter så kursen ned fra fjellet mot den historiske byen Nizwa. På veien tar vi et stopp i Misfat Al Abriyeen, en sjarmerende landsby hvor tiden synes å ha stått stille. Byen er kjent for sine tradisjonelle bygninger, frodige oaser og terrassert jordbruk som har eksistert i århundrer.

Vi fortsetter vår reise til Nizwa, en av Omans mest historiske byer. Nizwa er et knutepunkt for kultur og historie, og byr på vakre severdigheter som Nizwa Fort og et pulserende marked som er kjent for sin autentiske omanske atmosfære.

Denne dagen vil være preget av eventyr og oppdagelser, og vi gleder oss til å utforske mer i morgen etter en god natts søvn.


Måltider: Frokost og middag
Hotell Antique Inn

Dag 2: Torsdag 17. oktober

Dag 3: Fredag 18. oktober

Nyt vakre Nizwa

Vi spiser frokost og setter vi kurs mot en spennende guidet tur i den historiske delen av byen Nizwa. Nizwa er kjent for sin rike kultur og historie, og en guidet tur gjennom denne sjarmerende byen vil gi deg muligheten til å utforske dens hemmeligheter.

Du får så sjansen til å besøke Nizwa Fort, en imponerende festning som forteller oss om Omans rike kulturarv. Innenfor festningens murer vil du kunne vandre gjennom historien og nyte en panoramautsikt over byen og dens omgivelser.

Deretter besøker vi Nizwa Souq, med sine suvenirbutikker, grønnsaktorg, daddelsouq og små koselige cafeer. Videre tar vi deg med til Falaj Daris. Falaj Daris er et tradisjonelt omanisk vanningsanlegg som representerer en viktig del av Omans kulturarv. Her vil du få muligheten til å forstå betydningen av vannressurser i ørkenområder og hvordan dette systemet har hjulpet lokalsamfunn i århundrer.

Dagens program vil være en flott kombinasjon av historie, kultur og natur, og den vil gi deg innsikt i Nizwas rike arv.


Måltider: Frokost og middag
Hotell Antique Inn

Dag 3: Fredag 18. oktober

Dag 4: Lørdag 19. oktober

Til ørkenen – Wahiba Sands

Vi starter med en god frokost på hotellets takrestaurant før vi pakker sammen og reiser mot nye omanske eventyr. Turen ender opp i sandørkenen Wahiba, ved den flotte campen Desert Rose Camp.

Etter innsjekk kjører vi opp på en sanddyne hvor vi får oppleve den vakre solnedgangen man kun kan finne i ørkenen.

Etter solnedgang og middag, tenner vi bål og lar oss begeistre av den vakre stjernehimmelen og lyset fra månen over ørkensanden.

Måltider: Frokost og middag
Camp: Desert Rose Camp

Dag 4: Lørdag 19. oktober

Dag 5: Søndag 20. oktober

Wadi Bani Khalid og videre til Ras al Hadd

Vi tar farvel med ørkenen og setter kursen mot Oasen Wadi bani Khalid, som er en av de mest kjente wadiene i Oman. Her kan du vandre oppover dalen og ta deg et forfriskende bad i de krystallklare kulpene med vann som pipler ut av de massive fjellene som omringer denne dalen.

Etter noen timer med bading går turen videre mot Ras al Hadd, hvor vi skal vi skal nyte noen gode stranddager.

Måltider: Frokost og middag


Resort: Turtle Beach Resort

Dag 5: Søndag 20. oktober

Dag 6: Mandag 21. oktober

Turtle Beach

Dagen starter med god frokost, før vi setter vi kurs mot havet. Vi drar så på båttur med en lokal kaptein, som tar oss med ut for å lete etter delfiner og skilpadder. Vi får mulighet til å snorkle blant fargerike fisk i krystallklart vann og nyter resten av dagen på stranden og ved bassenget.


Måltider: Frokost og middag
Resort: Turtle Beach Resort

Dag 6: Mandag 21. oktober

Dag 7: Tirsdag 22. oktober

Wadi Shab, Bimmah Sinkhole og tilbake til Muscat

Etter frokost kjører vi til kystbyen Sur, hvor vi får besøke den lokale båtfabrikken som den dag i dag fortsatt produserer de kjente arabiske båtene som også er kjent som Dhow.

Fra Sur kjører vi 40 minutt til startstedet for å gå inn i den kjente wadien, Wadi Shab. Det tar rundt 40 minutt å gå helt inn i dalen. Når vi kommer til enden kan vi svømme innover til vi når hulen med den skjulte fossen. En flott opplevelse!

Etter den forfriskende opplevelsen setter vi kurs mot Muscat. På veien tilbake gjør vi et stopp ved Bimmah Sinkhole.


Måltider: Frokost og middag
Hotell: Royal Tulip

Dag 7: Tirsdag 22. oktober

Dag 8: Onsdag 23. oktober

Opplev Muscat og hjemreise

I dag skal vi besøke noen av de severdighetene byen Muskat er mest kjent for. Vi besøker blant annet:

 • Sultan Qaboos Grand Mosque
 • Royal Opera House
 • Fiskemarkedet – tegnet av arkitektbyrået Snøhetta
 • Gamlebyen
 • Den flotte og folksomme Mutrah souq

Etter endt rundtur returnerer vi tilbake til hotellet og nyter ettermiddagen og kvelden før vi blir kjørt til flyplassen for hjemreise. Vi har rommene helt til utsjekk.

Måltider: Frokost

Dag 8: Onsdag 23. oktober

Dag 9: Torsdag 24. oktober

Ankomst Oslo

Takk for en fantastisk reise!

Dag 9: Torsdag 24. oktober

Reiser du alene??

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja – vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiser du alene??

Informasjon om turen

Praktisk informasjon

Destinasjon:Oman

Dato: 16. oktober 2024

Antall dager:10

Pris fra: 29 900 kr

 • Flyvning tur/retur Oslo - Muscat via Istanbul
 • Flyplasstransfer ved ankomst og avreise
 • Engelsktalende guide i Oman
 • Alt programmet som beskrevet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Guidet tur på Balcony Walk
 • Inngangsavgifter til Nizwa Fort, Operahuset i Muscat, Sur Dhow Factory, skilpadde reservatet og båtavgift i Wadi Shab
 • Drikkevann i bilene
 • Alle skatter og avgifter
 • Norsk leder fra Vilja (ved 8 reisende eller mer)
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
 • egen reiseforsikring
 • Tips til sjåfører og restauranter

 

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen