Magiske Egypt
Rundreise og cruise på Nilen
6. - 16. november
11 dager / 10 netter

Magiske Egypt
Rundreise og cruise på Nilen
6. - 16. november 2024

En reise til Egypt byr på et helt spekter av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn, omgitt av storslåtte monumenter fra oldtiden. Rundreisen kombinerer noen dager i Kairo med oldtidsmonumenter i Luxor og Aswan, og elvecruise på Nilen, verdens lengste elv. Underveis får du oppleve Giza-pyramidene – de eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer, Det egyptiske museet med skattene fra Tutankhamons grav, Karnak-tempelet i Luxor, Kongenes dal og Philae-tempelet ved Aswan. Egypt vil fascinere og imponere deg – og gi deg minner for livet.
 

Høydepunkter

 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal nær Luxor
 • Elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med førsteklasses skip
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Ettermiddagste på legendariske Old Cataract Hotel i Aswan
 • Mulighet for luftballongtur i Luxor og utflukt til Abu Simbel (mot tillegg)

Informasjon om turen

 

Avr. 06.11.24

Pr. person i delt dobbeltrom/lugar

38 990

Enkeltrom/lugar

50 990

Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 28. 

Prisene for november er basert på valutakurs pr. januar 2024.  

Hoteller

 • Kairo: Sofitel El Gezira
 • Luxor: Hotel Winter Palace (februar),  Hotel Sonesta St. George (november)
 • Aswan: Mövenpick Resort Aswan

Valgfrie tillegg

 • Luftballongtur i Luxor (bestilles og betales på stedet)
 • Utflukt med fly til Abu Simbel (mer info under)

Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

 • Depositum: kr 3500 pr. person
 • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person.

Utover dette følger vi våre vanlige betingelser

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskinlesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Visum for nordiske borgere og borgere fra EU-landene er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. 

Utflukt til Abu Simbel
Det tilbys en frivillig halvdagsutflukt med fly til Abu Simbel på dag 8 elle 9, avhengig av ledig kapasitet på flyene. Blir du med på denne utflukten, vil du gå glipp av programmet i Aswan den formiddagen eller ettermiddagen du er i Abu Simbel.

Prisen for utflukten til Abu Simbel er kr 4800 pr. person. Den inkluderer fly Aswan-Abu Simbel t/r, transfer (til-fra flyplassen i Aswan og i Abu Simbel), inngangsbillett Abu Simbel og guiding i tempelet. Elite Travels reiseleder er ikke med til Abu Simbel. Isteden blir man møtt av en engelsktalende lokalguide ved ankomst Abu Simbel. Denne utflukten må bestilles og betales før avreise. På grunn av begrenset kapasitet på flyene, anbefales det at de som ønsker å være med bestiller så tidlig som mulig.

 • Fly Oslo–Kairo t/r med Swiss International Air Lines og Lufthansa
 • Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
 • Flyskatter
 • Visum til Egypt
 • Tre netter på 5* hotell i Kairo
 • To netter på 5* hotell i Luxor
 • Fire netter på MS Acamar
 • En natt på 5* hotell i Aswan
 • Frokost hver dag
 • Syv lunsjer
 • Fem middager
 • Ettermiddagste på Old Cataract Hotel
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, sjåfører og besetningen på skipet
 • Dyktig og kunnskapsrik reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Torild Karlsen
Vi er så heldige at vi har med Torild Karlsen på alle våre turer til Egypt. Torild har bred erfaring fra reiselivet, både som reiseleder og turprodusent, og hun har blant annet bodd flere år i Egypt. Hun kaller seg selv for historie-nerd, og gleder seg til å dele sin kunnskap og interesse for egyptisk historie og kultur med våre gjester. 

Reiseprogram

Dag 1: Onsdag 6. november

Oslo – Kairo

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Swiss International Air Lines via Zürich og lander i Kairo om ettermiddagen. Ved ankomst blir vi møtt av en representant fra vår lokale agent, som hjelper til med visum, passkontroll og bagasjehåndtering. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til vårt sentralt beliggende hotell, hvor vi skal bo i tre netter.

Solnedgang over Kairo og Nilen
Dag 1: Onsdag 6. november

Dag 2: Torsdag 7. november

Utflukt til Sakkara og Dahshur

Vi starter vår spennende reise i Egypt med å besøke Sakkara og Dahshur, som ligger sør for Kairo. Sakkara var nekropol for Memfis, hovedstaden i oldtidens Egypt, og flere konger er begravet her. Gravstedene ligger i ørkenen, rett utenfor det frodige, grønne området langs Nilen. I Sakkara finner vi verdens eldste pyramide – trappetrinnspyramiden, oppført for over 4500 år siden av kong Djoser. Vi besøker gravkammeret til en adelsmann og ser veggmaleriene som beskriver hvordan livet artet seg to tusen år før vår tidsregning. Deretter kjører vi litt lengre sørover til Dahshur, for å se to av de største, eldste, og best bevarte pyramidene i Egypt; Den røde pyramide og Den bøyde pyramide. Alt ble ikke perfekt på første forsøk, selv på faraos tid. Det blir anledning til å ta seg inn til gravkammeret i den ene pyramiden.

Etter felles lunsj returnerer vi til Kairo. Nyt ettermiddagen ved bassenget på hotellet før vi samles til velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsjboks, middag

Trappetrinnspyramiden i Sakkara
Dag 2: Torsdag 7. november

Dag 3: Fredag 8. november

Det egyptiske museet og pyramidene i Giza

Om morgenen skal vi besøke Det egyptiske museet i sentrum av Kairo, alternativt nye Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza. Det egyptiske museet har verdens største samling av antikke funn og på vår vandring gjennom de store salene får vi se mange av skattene faraoene etterlot seg. To av høydepunktene er gullmasken og sarkofagen fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922.

Etter lunsj fortsetter vi vår utforskning av pyramidene, og nå er det de kjente byggverkene på Gizaplatået som står for tur. De tre store Giza-pyramidene er den eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer. Når man står ved foten av de mektige pyramidene, er det tid til å reflektere over hvor liten man er, både i størrelse og historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene, ligger den mystiske sfinksen.

Kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen gir tips om hvor man kan spise. Det er flere kafeer og restauranter i gangavstand fra hotellet.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

Pyramidene i Giza
Dag 3: Fredag 8. november

Dag 4: Lørdag 9. november

Kairo – Luxor

Tidlig om morgenen drar vi til flyplassen for å fly til Luxor, som i oldtiden het Teben og i perioder var hovedstad i gamle Egypt. Byen omfatter mange store og viktige antikke funn, og kalles med god grunn verdens største utendørsmuseum. Etter ankomst drar vi direkte til Karnak, oldtidens største tempelkompleks. Det gedigne anlegget var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra og ble utvidet med stadig nye bygg av ulike faraoer over en periode på nesten to tusen år.

Deretter kjører vi til sentrum av Luxor og sjekker inn på hotellet, hvor vi skal bo i to netter. Ettermiddagen er til egen disposisjon og kan nytes ved bassengområdet med utsikt over Nilen.
Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet før vi besøker det opplyste Luxortempelet, som ligger vakkert til nær elvebredden. Ved inngangsporten til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris.

Inkluderte måltider: Frokost

Luxor-tempelet
Dag 4: Lørdag 9. november

Dag 5: Søndag 10. november

Luxor og Kongenes dal

Luxor ligger på østsiden av Nilen, men i dag skal vi besøke vestbredden. Dette er den siden av elven hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her ligger Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer i det nye riket ble begravd for 3500 år siden. De arkeologiske utgravingene i Kongenes dal har pågått i over 150 år og det har blitt gjort viktige funn også i nyere tid. Lokalguiden tar oss ned inn i to av gravene. Etterpå får vi litt tid på egen hånd og de som ønsker kan kjøpe tilleggsbillett for å besøke gravkammeret til Tutankhamon eller Sety I. På vei tilbake til Luxor ser vi Hatshepsuts gravtempel, de over tre tusen år gamle Memnonstøttene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver bodde.

Resten av ettermiddagen kan du utforske Luxor videre på egen hånd. Reiselederen kan gi tips om hva du kan gjøre og steder man kan spise middag.

Inkluderte måltider: Frokost

Gravkammer i Kongenes dal
Dag 5: Søndag 10. november

Dag 6: Monday 11. november

Luxor og ombordstigning

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Om morgenen er det mulighet for å bli med på en tur med luftballong (ikke inkludert) for å se soloppgangen over Luxor. En opplevelse!

Før lunsj sjekker vi inn på MS Acamar, som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger ved kai i Luxor over natten.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

Luxor og ombordstigning

Dag 6: Monday 11. november

Dag 7: Tirsdag 12. november

Luxor og cruise på Nilen

Nyt en avslappende morgen på skipet eller bli med reiselederen på oppdagelsesferd i Luxor.

Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi tar det med ro om bord mens skipet seiler oppover elven. Fra soldekket har vi utsikt mot det fascinerende landskapet som er frodig og grønt nærmest vannet, men med den golde ørkenen like bak. Livet langs elven har ikke endret seg vesentlig gjennom tidene. Kvinnene vasker klær i elven, mens mennene pløyer jorden med håndkraft.

I løpet av ettermiddagen kommer vi til Esna-slusen. Her må vi kanskje vente litt før vi kan passere. Vel gjennom fortsetter vi til Edfu, hvor skipet ligger i ro for natten.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

Nilen
Dag 7: Tirsdag 12. november

Dag 8: Onsdag 13. november

Edfu – Kom Ombo – Aswan

Etter frokost er det utflukt til Edfu-tempelet, dedikert til guden Horus. Tempelet ble bygget for rundt 2200 år siden, og regnes som et av de best bevarte i Egypt. Retur til skipet og cruiset fortsetter sørover. Sent om ettermiddagen ankommer vi Kom Ombo-tempelet, som ligger vakkert til ved elvebredden. Dette er et uvanlig tempel fordi det er viet to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her får vi se flere krokodillemumier. Deretter fortsetter seilasen mot Aswan, med ankomst i løpet av kvelden.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

Edfu-tempelet
Dag 8: Onsdag 13. november

Dag 9: Torsdag 14. november

Aswan

I dag skal vi bli bedre kjent med de største severdighetene i og nær Aswan. Vi får se Aswan høydemning, Philae-tempelet og granittbruddet med den uferdige obelisken. Aswan høydemning ligger sør for byen og sto ferdig i 1970. Byggingen av demningen resulterte i at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble dannet. Flere graver og oldtidsminnesmerkene i det gamle Nubia sto i fare for oversvømmelse i området innsjøen nå ligger, og flere monumenter ble demontert og gjenoppført andre steder. Blant disse er det unike og fantastiske Abu Simbel-tempelet.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

Philae-tempelet
Dag 9: Torsdag 14. november

Dag 9 og 10: Torsdag 14. november og fredag 15. november

Abu Simbel

Det er mulig å bli med på halvdagsutflukt til Abu Simbel på dag 9 eller 10, avhengig av ledig kapasitet på flyene mellom Aswan og Abu Simbel. Utflukten må eventuelt bestilles før avreise. De som blir med på denne utflukten, går glipp av programmet i Aswan den formiddagen eller ettermiddagen de er i Abu Simbel. Elite Travels reiseleder er ikke med på denne utflukten, men man blir møtt av en engelsktalende lokalguide ved ankomst Abu Simbel.

Abu Simbel

Dag 9 og 10: Torsdag 14. november og fredag 15. november

Dag 10: Fredag 15. november

Aswan

Etter frokost sier vi farvel til skipet. Den siste natten skal vi bo på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen. Båtturen fra sentrum av Aswan til hotellet tar bare noen minutter. Om morgenen drar vi på båttur med felukka i Aswans vakre skjærgård. En felukka er en tradisjonell, flatbunnet seilbåt som har vært brukt på Nilen i tusener av år. Vi tar en tur i land på Kitchner Island, og spaserer gjennom den botaniske hagen.

Om ettermiddagen skal vi besøke en nubisk landsby før vi avslutter turen med tradisjonell engelsk ettermiddagste på terrassen til legendariske Old Cataract Hotel. Det var her Agatha Christie bodde og fant inspirasjon til boken «Mord på Nilen». Fra terrassen på det tradisjonsrike hotellet beundrer vi utsikten over Nilen.

Inkluderte måltider: Frokost, ettermiddagste

Aswan
Dag 10: Fredag 15. november

Dag 11: Lørdag 16. november

Aswan – Kairo – Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen. Fra Aswan flyr vi direkte til Kairo. Videre om ettermiddagen med Lufthansa via Frankfurt, med ankomst Oslo lufthavn nær midnatt. En eventyrlig reise er over, men med oss hjem i koffertene har vi minner for livet.

Inkluderte måltider: Frokost

Dag 11: Lørdag 16. november

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Informasjon om turen

Båten

MS Acamar 5*

Byggeår: 2004, sist renovert 2018
Lengde: 72 m
Passasjerer: 108

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen