Kortcruise på vakre Rhinen -
29.10. - 1.11.2024
5 dager / 4 netter

Kortcruise på Rhinen
28.10. - 1.11.
5 dager / 4 netter

Selv på et kort cruise kan du oppleve mye. Vår reise starter og ender i storbyen Frankfurt, som ligger ved Main – en av de viktigste sideelvene til Rhinen. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer, Strasbourg og Mainz. Se den mektige keiserdomen i Speyer, la deg sjarmere av gamlebyen i Strasbourg og gå i fotsporene til Gutenberg i Mainz. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det elegante, førsteklasses skipet, Viva Tiara, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Mannheim – Tysklands største innlandshavn
 • Keiserdomen i Speyer
 • Sjarmerende Strasbourg
 • Gamlebyen i Mainz

Informasjon om turen

Reiseprogram

Dag 1: Mandag 28.10.

DAG 1: Oslo – Frankfurt

Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av byen, hvor Viva Tiara, venter. Hvis vi kommer til skipet før innsjekkingen starter, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på en spasertur i byen.

Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den historisk bykjernen (Altstadt) ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men er møysommelig gjenoppbygd. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset (der Römer) fra 1405. Et par kvartaler unna ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner.

Frankfurt
Dag 1: Mandag 28.10.

Dag 2: Tirsdag 29.10.

Mannheim og Speyer

Når vi våkner har skipet lagt til kai i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland. Mannheim er også en populær by for shopping og i Planken, byens hovedgate, er det mange butikker.

Midt på dagen fortsetter cruiset og knappe tre timer senere kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer. Speyer spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – en av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert bør du ikke gå glipp av det imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Originale fly, tog og biler er en del av utstillingen, deriblant en U9 ubåt og en Lufthansa Boeing 747.

De som ønsker, kan bli med på en byvandring* med lokalguide. Skipet seiler videre om kvelden.

Mannheim slott
Dag 2: Tirsdag 29.10.

Dag 3; Onsdag 30.10.

Strasbourg

Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

Etter frokost kan du bli med på en byrundtur* med buss og til fots. Om ettermiddagen kan du utforske den sjarmerende byen videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet. Alternativt tilbys det en utflukt* med buss langs vinruten i Alsace, forbi vinmarker og små vinlandsbyer.

Om kvelden begynner vi på seilasen tilbake nordover på Rhinen.

La Petite France, Strasbourg
 •  

Dag 3; Onsdag 30.10.

Dag 4: Torsdag 31.10.

Sykkelveien langs Mosel er en av de mest populære sykkelrutene i Tyskland og en del av Velo Tour Moselle, som går gjennom Frankrike og Tyskland. Den tyske delen av ruten er 242 kilometer lang og starter i Perl der grensen til Frankrike, Tyskland og Luxembourg møtes, og ender i Koblenz hvor Mosel munner ut i Rhinen. Sykkelruten går i hovedsak på asfalterte veier langs elven. Terrenget er stort sett flatt, uten store stigninger, med noen få unntak der veien tar en liten avstikker gjennom vinmarkene. Mens landskapet langs Saar er frodig og forholdsvis flatt, kjennetegnes Moseldalen av bølgende vinmarker og små landsbyer.

Dagens destinasjon er Bernkastel-Kues, en av de mest pittoreske byene langs Mosel. På vei dit passerer vi Neumagen-Dhron, den eldste vinbyen i Tyskland, og Piesport, det eldste vindyrkingsområdet langs Mosel. Denne regionen er kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner. Bernkastel-Kues besto opprinnelig av to byer, Bernkastel og Kues, på hver sin side av elven. De to byene ble forent med en bro over Mosel i 1905. Den historiske bykjernen i Bernkastel er svært sjarmerende med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer og det vakre rådhuset fra 1608, bygget i renessansestil. Høyt hevet over byen ligger ruinene av borgen Landshut, bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692. Vi har ettermiddagen til å utforske Bernkastel-Kues på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ta en pause for å smake på den lokale vinen og se på folkelivet. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten.

Sykkeletappe: Mehring – Bernkastel-Kues, cirka 47 kilometer

Dag 4: Torsdag 31.10.

Dag 5: Fredag 1.11.

Frankfurt – Oslo

Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo om formiddagen.

Dag 5: Fredag 1.11.
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (mer info om Viva All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder 
 • Teknisk arrangør: Elite Travel - Oslo

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfyll av vann i løpet av cruiset. Flasken kan man ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til utfluktene
 • Utflukter 
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utflukter
Utfluktene, merket med en stjerne (*) i programmet, kan bestilles om bord.

DagStedUtflukt
2SpeyerByvandring og pretzel
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots
3StrasbourgBussutflukt langs vinruten i Alsace
4MainzByvandring i Gutenberg fotspor

Reiseleder mai 2024: (Kommer)

Reiseleder september 2024: (Kommer)

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Informasjon om turen

Båten

Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, stor salong med bar og dansegulv, resepsjon, butikk og et lite velværeområde med boblebad, sauna og dampbad. På soldekk er det sittegrupper, dekkstoler og jacuzzi. Måltider i bistroen er er inkludert i cruiseprisen. Viva Cruises All-Inclusive inkluderer en flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning, alle drikkevarer – både i restauranten og salongen, minibar i lugaren med daglig påfyll, Wi-Fi og tips til besetningen.

Skipet har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

Viva Tiara 4*+ 
Rederi: Viva Cruises 
Byggeår: 2006, renovert 2020 
Lengde: 110 m 
Passasjerer: 153 

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen