Herlige Piemonte med vin og trøfler. 18. - 22. april 2024 ( 5 dager)

Herlige Piemonte

5 flotte dager i et av verdens mest kjente vinområder.

Informasjon om turen

I nordvest-Italia finner vi landets nest største region Piemonte, kjent for sine gode viner av høy kvalitet, dyrebare trøfler, spektakulære fjell og sitt fantastiske kjøkken. Landskapet er preget av bølgende daler med vinmarker og små landsbyer på bakketoppene. Piemonte (som betyr "landet ved foten av fjellet") er en gammel region, som alltid har vært en velstående del av Italia. Fra den sjarmerende vinbyen Barolo, nyt en innholdsrik tur mens du oppdager hvorfor Piemonte regnes som et av verdens beste vindistrikter med sine helt unike smaksopplevelser!

Høydepunkter

 • Vinmuseet i Barolo
 • Besøk hos vinprodusenter/vingårder, inkludert vinsmaking
 • Trøffeljakt i La Morra
 • UNESCO-listede "vinkatedraler" i Canelli
 • Besøk lokal osteprodusent
 • Utforsk sjarmerende middelalderlandsbyer
 • Middager på lokale restauranter
 • Bo på sjarmerende Hotel Barolo  
 • Reiseledelse av erfaren vinspesialist
 • Pris fra: 16 290,-

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo – Milano t/r med SAS
 • Flyskatter
 • Et kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fire netter på Hotel Barolo med frokost
 • Middag på Ristorante Brezza med drikke
 • Middag på Ristorante La Torricella med drikke
 • Lunsj i La Morra med drikke
 • Besøk på Barolo vinmuseum
 • Vinbesøk hos Marchesi di Barolo
 • Trøffeljakt i La Morra
 • Vinbesøk i Canellis vinkatedraler
 • Besøk hos osteprodusent med ostesmaking
 • Besøk hos vinbank med vinsmaking
 • Inngang til slottet Serralunga d’Alba
 • Busstransport ifølge program
 • Dyktig norsk reiseleder
 • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
 • Eventuelle taxi lokalt
 • City tax
 • Egen reiseforsikring
 • Praktisk informasjon

  Destinasjon: Italia

  Dato: 18. - 22. april 2024

  Antall dager: 5 

  Vin- og matglede i fruktbare Piemonte

  Regionen er verdenskjent for vindyrking og stedstypiske råvarer som asparges om våren og trøfler om høsten.

  Hotel Barolo 3*

  Hyggelig familiedrevet mellomklassehotell, som ligger i gåavstand til landsbyen Barolo. Hotellet har restaurant, vinkjeller, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Familien er tredjegenerasjon som driver hotellet. De 58 rommene er fordelt mellom to bygninger, og omkranset av hotellets egen vingård. I hagen er det svømmebasseng som er åpent i sesongen.

Piemonte betyr henholdsvis fot og fjell, så dette er regionen ved foten av fjellene: Appenninene, De Maritime Alper og det mektige alpemassivet mot nord.

Piemonte regionen er frodig og vakkert og kjent for verdens beste vinområder, mat av høy kvalitet, trøfler om høsten – og asparges om våren.

Det flate slettelandet Po har irrgrønne rismarker rundt Vercelli, mens morenene i det kuperte landskapet rundt Asti og Monferrato er på Unescos verdensarvliste.

Kulturbyen Torino er kjent for sine vakre palasser og rike kulturarv.

Reiseprogram

Dag 1. Torsdag 18. april

Ankomst, transport hotell, velkomstmiddag

 • Du møter din reiseleder på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Milano, hvor vi lander ved elleve-tiden. Fra flyplassen i Milano fortsetter vi med buss i rundt to timer til Barolo-distriktet i Piemonte.

Vel fremme sjekker vi inn på Hotel Barolo, et hyggelig familiedrevet hotell. Barolo er ikke bare navnet på vårt hotell, men også på landsbyen der hotellet ligger, en vin og et vindistrikt. Barolo-vinene er alle basert på kun én drue – Nebiolo. Navnet stammer fra det italienske ordet nebbia, som betyr tåke. Etter at vi har funnet oss til rette på rommet, tar vi en spasertur til vinprodusenten Marchesi di Barolo. Den adelige tittelen er båret av familiens mannlige overhode; Falletti, som var markien av Barolo eller «il Marchesi di Barolo». Etter en omvisning, som inkluderer et innblikk i den tradisjonelle produksjonsprosessen, får vi smake på to av deres viner (Barolo og en annen).

Vi fortsetter til byens vinmuseum, som ligger i en gammel borg i landsbyen. Sett på som det mest innovative vinmuseet i Italia, kan du her lære mer om vinens historie, kultur og tradisjon gjennom interaktive og interessante utstillinger.

Om kvelden samles vi til en velkomstmiddag i hotellets restaurant, Ristorante Brezza, som serverer tradisjonelle retter fra regionen.

Inkludert måltid: Middag

Dag 1. Torsdag 18. april

Dag 2. Fredag 19. april

Trøffeljakt og vingård i La Morra

Om morgenen kjører vi til La Morra, en vakker liten middelalderby på en høyde, med vingårder og vinranker så langt øyet kan se. Her får vi en uforglemmelig dag på et lokalt gårdshus og vingård.

En ekte «trifulao», trøffeljeger, og hans hund tar oss med ut i skogen for å oppleve den spennende trøffeljakten. Italienske trøfler jaktes av jegere ved hjelp av nesene til deres spesialtrente hunder, som sendes ut i terrenget og snuser opp trøflene, som gjerne ligger 15-40 cm under jorden. Når hundene markerer, kommer jegeren raskt til og hjelper med å grave forsiktig. Trøflene kan bli inntil 500 g, men er normalt mye mindre. Deres spesielle lukt, intense smak og krevende vekstforhold har gjort trøflene til en svært kostbar råvare, og blir kalt «kjøkkenets diamant» på grunn av sin høye pris. Den aller gjeveste er den hvite Alba-trøffelen, funnet i nettopp Piemonte-regionen.

Etter trøffeljakten besøker vi en lokal vingård som har produsert viner av høy kvalitet i fire generasjoner. Her får vi en omvisning i vinkjelleren, før vi nyter en tradisjonell 3-retters lunsj, med tre glass vin inkludert.

På veien tilbake til Barolo stopper vi ved Cappella delle Brunate, Barolo-kapellet, som er et fargerikt og moderne innslag i det tradisjonelle landskapet med bølgende åser og vingårder. Det er ikke felles middag i dag, men reiselederen hjelper gjerne til med å finne en passende restaurant.

Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

Svarte trøfler i en hånd, med en trøffelhund i bakgrunnen
Dag 2. Fredag 19. april

Dag 3. Lørdag 20. april

Lokal ost, vinsmaking og koselige landsbyer

Om morgenen tar bussen oss til Bra, en kjøretur på cirka 30 minutter. Vårt første besøk for dagen er en lokal liten ostefabrikk og ostebutikk, Giolito Formaggi. Her ser vi ostekjelleren, laboratoriet og et museum, før vi får smake noen av deres gode oster. Giolito Formaggi ble etablert på starten av 1900-tallet da bestemoren Mariet samlet produkter fra dalene rundt og distribuerte dem på de lokale markedene.

Vi fortsetter til Pollenzo for å besøke Banca del Vino. Vinbanken er et kooperativ som har som mål å formidle kulturen og historien til de italienske vinene. Med beliggenhet i de historiske kjellerne til Agenzia di Pollenzo, er dette et senter for lagring og foredling av vinene til noen av de beste italienske vinprodusentene. Etter besøket får vi smake på tre viner, samt litt ost og kjøtt.

Etter vinsmakingen fortsetter vi til slottet i landsbyen Serralunga d’Alba, et av de best bevarte eksemplene på adelige slott fra 1300-tallet i Piemonte. Slottets arkitektur er uvanlig for Italia, men typisk for et fransk tårn fra 1300-tallet. Vi får en interessant guidet tur for å lære mer om slottets historie.

Siste sted vi besøker i dag er Monforte d’Alba. Her får du tid på egenhånd til å vandre rundt og utforske de smale gatene og fargerike gamle bygningene i denne sjarmerende landsbyen. Vi anbefaler å gå en tur via de steile gatene opp til Palazzo Scarampi, hvor det er flott utsikt ned over byen og landskapet.

Vi returnerer til Barolo om ettermiddagen, hvor det er middag på egenhånd.

Inkludert måltid: Frokost

Landsbyen Monforte d'Alba under blå himmelMonforte d’Alba
Dag 3. Lørdag 20. april

Dag 4. Søndag 21. april

Besøk Alba, Barbaresco og UNESCO-vernet vinkatedral

Etter frokost på hotellet kjører vi en halvtime med buss til Alba, berømt for sine hvite trøfler og kjent som Piemontes gourmethovedstad. Vi tar en kort spasertur i den sjarmerende gamlebyen, hvor delikatessebutikkene ligger på rekke og rad, før vi fortsetter til Barbaresco, en liten landsby med den verdenskjente vinen av samme navn. Nebbiolo-druen er den som hovedsakelig dyrkes her, og som Barbaresco-vinen lages av. Her har du tid på egenhånd til å vandre rundt i landsbyen. Hvis du ønsker kan du besøke Torre di Barbaresco, et 36-meter høyt middelaldertårn hvor du fra toppen kan få en flott utsikt over området.

Om ettermiddagen fortsetter turen cirka en halvtime østover til Canelli. Vi befinner oss nå i hjertet av produksjonen av Italias mest berømte musserende vin, Asti Spumante. Vi besøker en av de UNESCO-vernede underjordiske vinkjellerne, kalt “vinkatedraler”. Byggingen startet allerede på 1600-tallet, og totalt fire vinkatedraler strekker seg flere kilometer under byen, med en dybde på inntil 32 meter under bakken. Kjellerne holder en ideell temperatur og fuktighet for gjæring og lagring av vin. Besøket avsluttes med en vinsmaking av to musserende viner.

Om kvelden møtes vi for avskjedsmiddag på Ristorante La Torricella i Monforte, en kort kjøretur unna med buss. Denne gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en Agriturismo-gård, som også lager sin egen vin, Diego Pressenda. Vi returnerer til hotellet etter middag.

Inkluderte måltider: Frokost og middag

Gamlebyen i AlbaGamlebyen i Alba
Dag 4. Søndag 21. april

Dag 5. Mandag 22. april

Hjemreise – Barolo – Milano – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss til Malpensa flyplassen i Milano. Enten du har en flaske vin eller en trøffel med i bagasjen eller ikke, er du uansett en unik erfaring rikere – om Piemonte og Nebiolo-druens potensiale.

Inkludert måltid: Frokost

Måltid: Frokost

Dag 5. Mandag 22. april

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen