VINKULTUR I HERCEGOVINA MED SPENNENDE HISTORISKE OG KULTURELLE OPPLEVELSER ( 6 hele dager)

Vinkultur og spennende historiske opplevelser i Hercegovina (6 dager) Nyhet!

5 flotte dager i et av verdens mest kjente vinområder.

Informasjon om turen

Hercegovinas vinrute er vitalisert med en mengde kulturelle steder, arrangementer og attraksjoner, noe som gir mange muligheter for alle reisende, det være seg for hvile og avkobling - eller for den søker aktiviteter med høy adrenalinfaktor.

6 dager (5 nätter)

Pr. person i dobbeltrom

Kr 17380,-

Ingen enkeltromstillegg

De aller fleste måltider/drikke inkludert.

Reiseledere er:

Kokk/sommelier: Einar William Zakariassen

Lokal guide er: Zlatko Papac

Dette er inkludert:

  • Fly Oslo–Sarajevo t/r
  • Flyskatter
  • All transport
  • Alle frokoster
  • 4 lunsjer
  • 5 middager
  • 5 vingårdsbesøk med omvisning og vinsmaking
  • 1 Vingårdslunsj
  • 1 Vingårdsmiddag
  • Guidet byvandring i Trebinje
  • Guidet sightseeing i Mostar
  • Guidet byvandring i Capljina
  • Guidet omvisning i Sarajevo
  • Norsktalende reiseleder og sommelier fra Vin & Matglede Travel
  • Lokal reiseleder
  • Måltider og drikke som ikke inngår i programmet
  • Eventuelle taxi lokalt
  • City tax
  • Egen reiseforsikring

Reiseprogram

Dag 1.

Ankomst, transport hotell, velkomstmiddag

Du møter reiselederen før avgang på Oslo lufthavn.

Avgang fra Gardermoen kl. —-med adkomst Sarajevo kl. —-

Transport direkte til Sarajevo for en deilig lunsj i hovedstaden.

Etter lunsjen får vi en historisk guidet tur i Sarajevo. Ofte nært, men ennå ukjent by for de fleste europeere.

Under vår rundtur i Sarajevo snakker vi om den vanskelige historien landet har vært igjennom, men vi prater også om hverdagen som vanlige mennesker måtte tilpasse seg under landets krevende herskere, med sine nykker og en viss brutalitet, mer enn 5 århundrer.

Vi avrunder vårt besøk i Sarajevos «Håpets tunell»  – og fortsetter videre til hotellet vårt for innsjekk.

Velkomstsdrink og middag venter etter vi har fått «freshet» opp etter en lang reisedag. 

Måltider: 

Lunsj/Middag

Dag 1.

Dag 2.

Mostar – Keiserlige vingårder

Frokost på hotellet.

Straks etter frokost besøker vi Medjugorje, en katolsk helligdom som årlig besøkes av 1 million katolske pilegrimer fra hele verden. I Medjugorje besøker vi også den dyktige vinmakeren Grgo Vasilj og hans sønn Andrija, som tilbyr keiserlige viner.
Fra Medjugorje drar vi til Mostar, en av de mest besøkte byene på Balkanhalvøya! Byen som er stolte av sin multikulturalisme før 1990-tallet, men betalte en høy pris da nasjonalister kom til makten på 1990-tallet og det brøt ut krig i det tidligere Jugoslavia. Hvordan det var før i tiden og hvordan det er i dag, forteller vår lokale guide Zlatko om som også er lokal guide i Mostar, hvor han har bodd siden 2009. Turen er en liten tidsmaskin som dekker historien, arkitekturen, religionene i Mostar og kulturen i byen ved Neretva-elven.

Fritid for lunsj i gamlebyen i Mostar.

Vi besøker galleriet The Hub of Fine Arts, før vi fortsetter til Carski Vinogradi (Imperial Vineyards), den første vingården i landet,  etablert av den østerriksk-ungarske regjeringen på slutten av 1800-tallet. Denne gården er nå blitt et elegant, moderne kompleks av en vingård, De har også et boutique-hotell og restaurant som ligger langs turistveien mellom Mostar og Blagaj.

Vi tar oss god tid og tar en tur gjennom vingården, lærer om lokale druer og smaker deres viner.
Vi runder av vingårdsbesøket på Emporia, hotellets restaurant, som ligger i hjertet av vingården. Restauranten tilbyr førsteklasses
gastronomiske opplevelser. Kjøkkensjefen gir oss kunnskapsrike anbefalinger, for å kombinere
vingårdens kvalitetsviner med sine oppfinnsomme retter.
Vi rusler tilbake til hotellet for natten.

Måltider: Frokost, middag

Dag 2.

Dag 3..

Den kvinnelige sommelieren og vinmakeren, Klosterets viner, Vukoje vingalleri

I dag drar vi østover til den sørligste byen i landet. Trebinje er preget av sol, platantrær og vin. Her har vi mer enn 20 aktive
store og små vinprodusenter. Før Trebinje stopper vi ved Tvrdos kloster, hvor vi besøker klostergården, kirken, den gamle
vinkjelleren fra 1500-tallet, samt den nye moderne kjelleren hvor vi har vinsmaking. I Trebinje gjør vi en guidet tur byvandring og runder av med besøk til Andjelic vinkjeller. Vi møter husets vinmaker og den første sommelieren i
landet, Milica. Hun presenterer vinene sine for oss. Etter vinsmakingen spiser vi lunsj i nærheten på en koselig restaurant ved elven.
Ettermiddag fri i Trebinje, før vi spiser middag i den moderne restauranten Vukoje vingalleri. Denne familien tilbyr
en utmerket kombinasjon av lokalproduserte varer, servert på moderne måte med det beste utvalget av viner.
Vukoja-viner er de mest prisbelønte vinene i landet. Sent på kvelden ankommer vi hotellet for for overnatting.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 3..

Dag 4.

estre Hercegovina og 2 vinsmakinger

Etter frokost tar vi turen til vestlige Hercegovina. En dag som byr på naturopplevelser kombinert med et fransiskansk
kloster og to forskjellige vinprodusenter.
Vi går til Kravica-fossen (120 m bred, 28 m høy) og går en tur til selve fossen. Etter fossen
vi drar til fransiskanerklosteret Hum, som har et arkeologisk museum og et imponerende kunstgalleri.
Nå er det tid for dagens første vinkjeller Sušac. Familiens vingård er plassert på et platå og tilbyr de besøkende
en vakker utsikt over området. Roen på stedet er slik at man lurer på om det bidrar til den enestående kvaliteten
på druene som dyrkes her.
I tillegg til vinsmaking og lunsj, tilbyr familien Susac litt fruktgrappa og olivenoljesmaking.
Ettermiddagen er forbeholdt Vinkelleren Andrija. Vi går gjennom landsbyen og vingården og avslutter med en
vinsmaking etterfulgt av en utmerket middag.

Transfer tilbake til hotellet for natten.

Måltider:

Frokost, lunsj, middag

Dag 4.

Dag 5.

Capljina – Hersegovina`s egen musserende vin

Čapljina er en liten by som har det privilegiet av å ligge ved 4 elver – og en naturpark med 6 innsjøer. Vi tar en liten runde med båt i naturparken og besøker senere det vakre Počitelj, en liten orientalsk perle fra middelalderen.

Vi starter med musserende vin Domano, laget av den lokale druen Zilavka. Guidet tur gjennom vinkjelleren og vinsmaking med snacks i vingårdens smaksrom. Vi går tilbake til hotellet og har fritid, før vi setter oss ned på hotellets restaurant for en real avskjedsmiddag.

Til middag » à la chef » presenteres et utvalg av Hercegovinas oster, olivenolje og 5 forskjellige viner som vi ikke rakk å prøve i løpet av uken i tillegg til full middag.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5.

Dag 6.

Konjic – Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet.

Deretter blir det transport til flyplassen for hjemreise.

Avgang fra Sarajevo flyplass er kl. —

Lander på Gardermoen kl. —

Bye, bye Hercegovina!

Dag 6.

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

    * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

    Handlekurv

    Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

    NYHETSBREV

    Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

    Skroll til toppen