Vakkert, vennlig og velsmakende på den franske riviera
7. - 11. mai 2024
5 dager / 4 netter

Vakre strender, historie og solfylt atmosfære i Antibes og Nice

Vakre Provence møter deg med fransk eleganse, vennlighet, de beste råvarer og de deiligste måltider. Her kan du vandre i kultur og historie sammen med Charlotte Ehde-Eliassen. Vi svømmer, rusler, trener, shopper og nyter livet ved bassenget eller på en kafé. Sammen blir vi godt kjent i området mellom Nice, Antibes og Cannes, og bruker lokaltransport som en ekte fransk madame.

Antibe og Juan-les-Pins er to sammenvokste byer med vakre hvite strender mot det asurblå Middelhavet. Et perfekt reisemål for deg som liker sol, strand, natur og kultur.

Her nyter du parkene, hagene og ikke minst den vakre naturen i området. Juan-les-Pins byr på en god blanding av historie, kultur, naturskjønnhet og en avslappet, solfylt atmosfære.

Hotellet du bor på ligger et steinkast fra havet, og her møtes vi hver morgen til enkel strekk og gåtur langs stranden. Det er helt nydelig å starte dagen ved havet.

Vi besøker Antibes’ gamle sentrum, en sjarmerende gammel by med trange gater, butikker og restauranter – og den godt bevarte middelalderske bymuren. Vi tar turen til den store parfymefabrikken i Eze, og blir tatt igjennom parfymens velduftende historie. Det blir også tid til å vandre i gamlebyen i Nice, gjennom markedene, gatene og blant de hyggelige kaféene. Vi skal selvsagt også innom en av de eldste vinbutikkene i området.

Provence er kjent for sin deilige mat og vin. På reisen smaker vi oss igjennom lokale spesialiteter som ratatouille, bouillabaisse, og tapenade. Våre middager nyter vi både i Antibes, Nice og Cannes. Dette er en reise der vi sammen bestemmer dagene og aktivitetene, vi reiser og handler, spiser og drikker, akkurat slik det passer oss på en reise til Sør-Frankrike. 

Informasjon om turen

Reisens høydepunkt

 • Den beste maten med det ypperste av drikke
 • Besøk ved parfymefabrikken i Eze
 • Besøk i en av de eldste vinbutikkene i Nice
 • Markedet i Antibes med drømmenes råvarer
 • Vandring på promenaden i Nice og den spesielle gamlebyen
 • Ferjetur fra Cannes til de historiske Lerins-øyene med klosterbesøk

Overnatting:

Hotel Ambassadeur Antibes Juan-les-Pins er et moderne og elegant hotell, kun et steinkast fra stranden i Juan-les-Pins. Store fine hotellrom, herlig frokost, utvendig og innvendig basseng, solstoler og alt klart til å nye livet langs Den franske riviera.

Treningsssenter, gratis wifi og veldig servicevennlig personale.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg.
Romsbeskrivelse: Store fine rom med to senger.

 

Det er viktig å ha med gode sko til å spasere i og badetøy. Språket er selvfølgelig fransk, men du gjør deg godt forstått på engelsk.

Når du reiser med Charlotte, blir det alltid en overraskelse - det blir det også på denne reisen.

 
 • Flyreise Oslo-Nice tur/retur inkludert bagasje
 • Transport fra flyplassen med stopp ved parfyme fabrikken i Ez
 • 4 netter i valgt romkategori
 • Frokost daglig
 • 1 felles middag
 • Programforslag under hele oppholdet med vår leder
 • Viljaleder Charlotte Ehde - Eliassen
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Avreise
Oslo Gardermoen - Nice
7. mai, 10.00 - 12.55
 
Hjemreise
Nice - Oslo Gardermoen
11. mai, 10.25 - 13.25

Antibes er en vakker by som ligger på den franske rivieraen i Sør-Frankrike. Byen er kjent for sine fantastiske strender, historiske byggverk og livlige atmosfære. En av de mest kjente attraksjonene i Antibes er gamlebyen, kjent som «Vieil Antibes».

Denne sjarmerende bydelen er omgitt av godt bevarte bymurer og har smale brosteinsgater, fargerike hus og en rekke butikker, restauranter og kafeer. Innenfor bymurene finner du også den imponerende Antibes-katedralen som stammer tilbake til det 17. århundre.

En annen bemerkelsesverdig attraksjon er Château Grimaldi som nå huser det imponerende Picasso-museet. Picasso bodde i Antibes i en periode på 1940-tallet, og museet viser en stor samling av hans verker.

Antibes er også kjent for sin yachthavn, Port Vauban, som er en av de største og mest prestisjefylte marinaene i Europa. Den tiltrekker seg luksuriøse yachter, og er et flott sted å spasere langs kaiene og beundre de imponerende båtene.

Antibes ligger i Provence som er kjent for sin spektakulære og naturlige skjønnhet. Her finner du bølgende åser, pittoreske landsbyer og solsikkeåkre som maler landskapet med livlige farger. Regionen tilbyr en perfekt kombinasjon av vakker natur, kultur, mat, vin og utendørsaktiviteter.

 

Reiseprogram

Dag 1: Tirsdag 7. mai

Ankomst og besøk i Eze

Vi ankommer Nice tidlig formiddag før vi reiser via Nice og opp til kjente Fragonard Eze, den mest kjente parfymefabrikken. Her har vi tid til en rundvisning før vi kjører til hotellet. Etter innsjekk blir det en «bli kjent vandring» i Juan-les-Pins, før felles middag på en lokal restaurant.

Måltider: Middag 

Eze

Dag 1: Tirsdag 7. mai

Dag 2: Onsdag 8. mai

Morgentrening, sightseeing og tur langs havet til Antibes

De som ønsker er med på morgentrening, i eller ved havet, eller på hotellet. I dag foreslår vi en felles vandring langs havet på de historiske bymurene til gamlebyen i Antibes. Vi går via Picasso-museet, markedet i Antibes og til havnen med det imponerende båtlivet. Kvelden som du ønsker.

Måltider: Frokost

Antibes

Dag 2: Onsdag 8. mai

Dag 3: Torsdag 9. mai

Nydelig dag i Nice

Vi starter dagen med en liten morgentrening før frokost.

Dagens forslag er en tur til Nice med toget. Vi går til utsiktspunktet over gamlebyen i Nice, et imponerende skue. Vi vandrer i gamlebyen, går innom en av de eldste vinbutikkene i området, forbi markedet og går for «å se og bli sett» langs den imponerende strandpromenaden med alle uterestaurantene i havkanten. Her er handlesentre og et yrende liv fra tidlig morgen til sene kveldstimer. Alle betaler togbillett, inngang og individuell lunsj. Ingebjørg er med og legger til rette. Kvelden er fri, men selvfølgelig forslag til felles hygge.
Måltider: Frokost

Majestic Nice - Guided Walking Tour - The Sum Up

Nice

Dag 3: Torsdag 9. mai

Dag 4: Fredag 10. mai

Sagnomsust Cannes og Lerinsøyene

Tur til sjøen og morgentrim med bad for de som vil. Frokost på hotellet.

Dagens turforslag er tog til Cannes og derfra ferja til en av de spesielle Lerinsøyene. Vi avtaler kvelden før eller på morgenen hvor vi drar. I dag kjøper vi kanskje med oss det vi ønsker til lunsj utendørs på øya vi drar til, eller vi finner et passende sted ved strandpromenaden i Cannes. Uansett – vi får et blikk på Cannes og en tur til en av øyene. I kveld foreslår vi felles middag i Juan-les-Pins (ikke inkludert).


Måltider: Frokost

Tur/Retur Ferge til Île Sainte-Marguerite fra Cannes - Hellotickets

Lerinsøyene

Dag 4: Fredag 10. mai

Dag 5: Lørdag 11. mai

Hjemreise

Tidlig morgentrim med bad, frokost før vi blir kjørt til flyplassen for vår returreise til Oslo.

Dag 5: Lørdag 11. mai

Spørsmål/påmelding

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen