Frankrike, Provence
21. okt - 26. okt 2023 / 6 dager

Vakkert, vennlig og velsmakende på den franske riviera

Vakre Provence møter oss med fransk eleganse, vennlighet, de beste råvarer og de deiligste måltider. Nå skal vi vandre i kultur og historie sammen med lokalkjente Ingebjørg Sæbu. Vi svømmer, rusler, trener, shopper og nyter livet ved bassenget eller på en kafé. Sammen blir vi godt kjent i området mellom Nice, Antibes og Cannes og bruker lokaltransport som de «andre» franskmenn.

Reisens høydepunkt

 • Den beste maten med det ypperste av drikke
 • Besøk ved parfymefabrikken i Eze
 • Vinsmaking i en av de eldste vinbutikkene i Nice
 • Markedet i Antibes med drømmenes råvarer
 • Søndagsvandring på promenaden i Nice
 • Ferjetur fra Cannes til de historiske Lerins-øyene med klosterbesøk

Informasjon om turen

Vi har seks dager på den franske riviera der Vilja tilbyr ulike aktiviteter, men det er også timer hver dag til å nyte som du vil. Det er viktig å ha med gode sko til å spasere i og badetøy. Språket er selvfølgelig fransk, men du gjør deg godt forstått på engelsk.

Provence er kjent for sin avslappede livsstil og sakte tempo. Ta deg tid til å nyte øyeblikket, slappe av og absorbere den provençalske kulturen.

Antibes er en vakker by som ligger på den franske rivieraen i Sør-Frankrike. Den er kjent for sine fantastiske strender, historiske bygningsverk og livlige atmosfære. En av de mest kjente attraksjonene i Antibes er den gamlebyen, kjent som "Vieil Antibes." Denne sjarmerende bydelen er omgitt av godt bevarte bymurer og har smale brosteinsgater, fargerike hus og en rekke butikker, restauranter og kafeer. Innenfor bymurene finner du også det imponerende Antibes-katedralen, som stammer tilbake til det 17. århundre.

En annen bemerkelsesverdig attraksjon er Château Grimaldi, som nå huser Picasso-museet. Picasso bodde i Antibes i en periode på 1940-tallet, og museet viser en stor samling av hans verker.

Antibes er også kjent for sin yachthavn, Port Vauban, som er en av de største og mest prestisjefylte marinaene i Europa. Den tiltrekker seg luksuriøse yachter og er et flott sted å spasere langs kaiene og beundre de imponerende båtene

 

Provence, Antibes - Hotel Ambassadeur Antibes Juan Les Pins

Hotel Ambassadeur Antibes Juan Les Pins er et moderne og elegant hotell, kun et steinkast fra stranden i Juan le Pins. Store fine hotellrom, herlig frokost, utvendig og innvendig basseng, solstoler og alt klart til å nye livet langs Den franske riviera.

Treningsssenter, gratis wifi og veldig servise vennlig personale.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse: Store fine rom med to senger.

Hva er inkludert

 • Direktefly Oslo – Nice tur/retur
 • Transport tur/retur hotellet med utfluktsbesøk på ankomstdagen
 • 5 netter i valgt rom, enkeltrom mot tillegg
 • Frokost daglig
 • 5 felles måltider med noe drikke inkludert
 • Leder Ingebjørg Sæbu som er lokalkjent
 • Utflukter som nevnt i dag for dag programmet med entreer
 • Et tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og bussjåfører
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder:

Ingebjørg Sæbu

Ingebjørg blir glad når hun får dele kunnskap med andre. Hun er journalist og har i mer enn 40 år arbeidet med nyheter, å fortelle og redigere det som skjer internasjonalt, nasjonalt og lokalt til nordmenn.

Reiseprogram

Dag 1

DAG 1: Ankomst og besøk i Eze

Vi ankommer Nice tidlig formiddag, kjører med buss i området for å få oversikt. Besøker parfymefabrikken Fragonard i Eze, før vi kommer til hotel Ambassadeur Antibes Juan Les Pins. Fri ettermiddag før velkomstmiddag.

Dag 1

Dag 2

DAG 2: Morgentrening, sightseeing og rusling i Nice

De som ønsker er med på morgentrening, i eller ved havet eller på hotellet. Resten av dagen bruker vi i Nice, dit vi kjører tog – det tar en liten halvtime. Vi går gjennom byen, smaker vin i en av de eldste vinbutikkene og spiser felles lunsj på en av strandrestaurantene. Tog tilbake til Juan Les Pins. Fri kveld.

Dag 2

Dag 3

DAG 3: Lerinsøyene og Cannes

Morgentrening, om du vil, før vi denne dagen tar toget til Cannes og tar ferje til en av de historiske Lerinsøyene på den franske riviera. Vi kan nyte vakre strender og skoger eller klosteret St.Honorat. Vi avtaler om vi handler inn nistepakke, eller kjøper oss lunsj på øya. Tilbake i Cannes, organiserer Ingebjørg middag for de som ønsker det.

Dag 3

Dag 4

DAG 4: Gamlebyen i Antibes og Picasso museet

Etter dagens morgentrening, vandrer vi langs havet en halvtime til gamlebyen i Antibes. Vi besøker det kjente Picassomuseet og det bugnende markedet. Fri lunsj og ettermiddag før vi har felles middag i Juan Les Pins.

Dag 4

Dag 5

DAG 5: Egentid, fritid og avslutningsmiddag

Ingen organiserte aktiviteter, vi kan bruke tilbudene på hotellet, ta tog eller gå dit vi ønsker. Kom med ønsker! Felles avslutningsmiddag.

Dag 5

Dag 6

DAG 6: Hjemreise og Nice

Kanskje litt morgentrening før frokost, utsjekking og buss via flyplassen med bagasjen før bussen kjører oss til Nice. Her blir det tid til å handle, besøke et eller flere av de kjente museene, eller bare spasere i byen eller langs den kjente strandpromenaden.

På ettermiddagen blir det en spesiell Viljasamling før vi går til banen og drar til flyplassen og kveldsflyet tilbake til Norge.

Med forbehold om endringer

Dag 6

Påmelding

Sikre deg plass ved å betale depositum

Spørsmål

Einar William Zakariassen

"Ikke nøl med å ta kontakt ved eventuelle spørsmål."

  * (Stjernetegnet) - Betyr at det er et påkrevd felt å besvare.

  Handlekurv

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få et digitalt vinkurs GRATIS!

  NYHETSBREV

  Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du også våre vilkår og betingelser som står i vår personvernerklæring.

  Skroll til toppen