Skottland - Whisky og historiske opplevelser. (4 dager/3 netter)
Reiseleder: Einar William Zakariassen.
Whiskey og opplevelser i Skottland.
Skottland er et delvis selvstyrt landområde i den nordlige delen av landet Storbritannia og øya Storbritannia. Innenfor øya Storbritannia er Skottland arealmessig det nest største landområdet etter England, fulgt av Wales og Nord-Irland. Det meste av befolkningen, inkludert hovedstaden Edinburgh, er konsentrert i Det sentrale beltet, det vil si flaten mellom Det skotske høylandet og Det sørlige opplandet i Det skotske lavlandet. Det geografiske området består av den nordlige tredjedelen av øya Storbritannia samt øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Skottland grenser i sør mot England, i nordøst mot Nordsjøen og norsk sjøsektor, mot Atlanterhavet i nord og vest, Irskesjøen i sørvest. Foruten fastlandet består Skottland av mer enn 790 øyer. Hovedstaden er Edinburgh, men den største byen er Glasgow. Andre store byer er Aberdeen og Dundee.
På denne turen skal vi oppleve Skottland på sitt aller beste. Vi skal smake whisky på de beste destilleriene, vi skal nyte mye god mat på de gode restaurantene og pubene. I tillegg skal vi se mye vakker natur og ikke minst oppleve kulturen og historien om landet på nært hold. Gled dere!
Dato kommer!
Varighet
Påmeldingsfrist
Pris
Informasjon om turen
Høydepunkter
Høydepunkter
Reiseprogram
Dag 1.
Avreise- whiskysmaking og velkomstmiddag
Aveise fra Gardermoen kl. 09:20. Vi ankommer Edinburgh kl.12:40
Transport mot Sterling. Vi stopper på et anerkjent destilleri underveis for whisky smaking og omvisning. https://www.malts.com/en-row/
Etter besøket spiser vi en deilig lunsj velkomstlunsj på en hyggelig lokal pub.
Vi fortsetter gjennom en av Skottland`s to nasjonalparker, The Cairngorms og til vårt hotel for natten, beliggende i hjerte i en av verdens mest populære whiskyregioner, Speyside.
Vi sjekker inn for 2 netter på The Grant Arms Hotel.
https://www.thegrantarms.co.uk/
Vi spiser en hyggelig middag på hotellet.
Måltider: L/M
Dag 2.
2 destillerier – Whiskysmaking – Grantown-on-Spey
Frokost
Vi møter vår engelsktalende guide/sjåfør i resepsjonen for deretter å kjøre nordover mot South Queensferry.
Denne morgenen besøker vi vårt første destilleri Royal Lochnagar. https://www.malts.com/en-row/distilleries/royal-lochnagar
Vi får en hyggelig omvisning og smaker deres flotte whiskyer.
Skottland oser over av gode gastropuber og nyter en bedre lunsj på en av disse. Nemlig The Mash Tun https://www.mashtun-aberlour.com/contact-us
Etter lunsj går ferden videre til nytt destilleri. Skottlands største merkevarer for whisky.
Nyter en flott omvisning og smaker deres whisky.
Vi fortsetter tilbake til vårt hotell tidlig ettermiddag. Litt fritid før middag.
Denne kvelden blir det middag på hyggelig sted i Aberlour.
Måltider: F/L/M
Dag 3.
2 Whiskysmakinger – Pitlochry
Frokost
Transfer til dagens første destilleri for omvisning og whiskysmaking.
På begynnelsen av 1800-tallet var dalen der destilleriet ligger et ganske lovløst sted, hvor smuglere handlet under tak i ulovlige smykker.
Grunnleggeren George Smith, var en visjonær person – og i løpet av tiden laget han en jevn og balansert single malt, som var svært ettertraktet av både kriminelle og kongelige.
Uten redd for å bryte tradisjoner, tok han den dristige beslutningen om å kjøpe en lisens og bygge det aller første lovlige destilleriet her i Livet-dalen.
Etterkommere av Smith fulgte i hans fotspor med sine fremadstormende holdninger og gjennom generasjonene sikret de hans arv for fremtiden. 200 år etter at det hele startet, med George selv, er de fortsatt originalen i Livet-dalen.
Vi fortsetter dagens whiskyreise og gjør et stopp i Pitlochry for lunsj og litt fritid for å ta en titt i denne trivelige byen. I denne landsbyen ferierer folk som er glad i det skotske høylandet for flotte fotturer og fiske i elvene.
Vi avslutter dagen med besøk på et nytt destilleri. En av Skottlands minste destillerier
Destilleriet ble etablert i 1798 i fotenden av The Grampian Mountsains og ved elven Allt Dour – in Gaelic. Stiftet av Arthur Bell.
Kjent for sine runde single malts! (for egen regning)
Videre til Edinburg og innsjekk for siste natten på Voco Hotel Edinburgh Haymarket.
https://www.ihg.com/voco/hotels/gb/en/edinburgh/edits/hoteldetail
Vi sjekker inn og får en liten «fresh up» på hotellet før middag
Middagen denne kvelden spiser vi på The Loch Fyne eller tilsvarende god restaurant.
https://www.lochfyne.com/oyster-bar
Måltider: F/L/M
Dag 4.
Edinburgh – Johnny Walker Experience – Hjemreise
Frokost og utsjekk
Transfer til The Johnny Walker Experience på Princes Street.
«En reise i aromaer» er tittelen på dette besøket.
Her blir det en reise både i smaking, live underholdning og show.
Lunsj på egenhånd i Edinburgh før avreise til flyplassen ca. kl 14:30
Hjemreise til Norge med avgang kl. 17:25. Lander i Norge via Amsterdam kl. 22:35
Måltider: F
By By Scotland!